Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacio optužbe

Berlusconi o Ruby: To je farsa, optužbe su neutemeljene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Silvio Berlusconi odbacio je optužbe da je plaćao seksualne usluge maloljetnoj osobi, ustvrdivši da zahtjev milanskog tužiteljstva da mu se sudi predstavlja pokušaj kompromitacije njega i njegove vlade.

Berlusconi je to izjavio na konferenciji za novinare tijekom predstavljanja novih gospodarskih mjera talijanske vlade. Milanski tužitelji su nadležnom sudu formalno predali zahtjev da Berlusconiju smjesta počne suđenje zbog optužbi u takozvanoj aferi Rubygate.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Pravosudne makinacije' Berlusconi negira optužbe za prostituciju Slika nije dostupna Zloporaba položaja Afera prostitucija: Otvorena istraga o Berlusconiju

'U vezi s procesom, mogu samo reći da je to farsa, radi se o optužbama koje nisu utemeljene. Svrha istrage je medijsko kompromitiranje', rekao je Berlusconi, prenosi AFP. Tužitelji u Milanu tvrde da je Berlusconi (74) plaćao seksualne usluge 'znatnom' broju djevojaka, uključujući i 17-godišnju Marokanku Karimu El Mahroug, plesačicu u jednom noćnom klubu, poznatu po nadimku Ruby.

Talijanski premijer je također osumnjičen da je zlorabio funkciju i intervenirao kako bi Ruby oslobodio iz zatvora nakon što je uhićena zbog krađe. Ni Berlusconi ni Ruby nisu zanijekali opetovane seksualne odnose. Berlusconijevi odvjetnici osporavaju nadležnost milanskog suda.

>> Berlusconi nazvao u emisiju i podivljao

Oni priznaju Berlusconijevu intervenciju u korist Ruby i tvrde da je to učinio jer mu je rečeno da je ona nećakinja egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka, te da je želio zadržati dobre diplomatske odnose između dviju zemalja.

'Nisam zabrinut za sebe. Ja sam bogati gospodin i mogao bih provoditi vrijeme gradeći dječje bolnice u svijetu, kao što sam uvijek priželjkivao', zaključio je Berlusconi. Zahtjev milanskog tužiteljstva, koji znači da tužitelji smatraju kako imaju dovoljno dokaza da se preskoči preliminarno saslušanje, stavit će dodatni pritisak na premijera čija vlada desnog centra visi o koncu.

Berlusconi opovrgava bilo kakva kaznena djela i tvrdi da ga politički motivirani ljevičarski suci žele otjerati s vlasti. Do sada je odbijao da ga se ispita u slučaju 'Rubygate'. Sudac u Milanu sada ima pet dana da odluči o zahtjevu tužiteljstva, iako se taj rok može produljiti za maksimalno još pet dana. Ukoliko odobri zahtjev, suđenje može početi kroz koji mjesec, prenosi Reuters. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene