Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski disident Boris Berezovski koji živi u egzilu u Velikoj Britaniji izjavio je kako je 'više no ikad jasno' da Moskva stoji iza ubojstva Aleksandra Litvinenka, nakon izjava glavnog optuženika Andreja Lugovoja koji je optužio britanske tajne službe.


'Nakon tiskovne konferencije Andreja Lugovoja u četvrtak ujutro u Moskvi, sada je više no ikad jasno kako Kremlj stoji iza ubojstva Aleksandra Litvinenka', istaknuo je Berezovski u priopćenju koje je dobila agencija France-Presse. 

Vezani članci Zagreb: Sedmero ljudi se otrovalo plinom u Resniku - 3 Muškarac preminuo nakon trovanja plinom, šestorica završila u bolnici - "Strašno je sve to izgledalo. Ležali su na podu kuće u besvjesnom stanju" Slika nije dostupna Lugovoj osumnjičen za smrt Litvinenka

>> Lugovoj: 'Berezovski i Litvinenko su bili agenti MI-6'

'Iz upotrijebljenih riječi i izlaganja Lugovoja jasno je da je riječ
o uputama iz Kremlja', dodao je ruski poslovni čovjek.

Lugovoj čije je izručenje Ujedinjeno Kraljevstvo zatražilo od ruskih vlasti, izjavio je u četvrtak da su britanske tajne službe umiješanje u trovanje Litvinenka koji je 23. studenoga 2006. umro u londonskoj bolnici.

Britanski ministar vanjskih poslova nije htio komentirati izjave Andreja Lugovoja ističući da nije bila riječ o špijunaži, već o 'kriminalnom djelu'.