Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Berezovski: 'Iza Litvinenkova ubojstva stoji Moskva'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski disident Boris Berezovski koji živi u egzilu u Velikoj Britaniji izjavio je kako je 'više no ikad jasno' da Moskva stoji iza ubojstva Aleksandra Litvinenka, nakon izjava glavnog optuženika Andreja Lugovoja koji je optužio britanske tajne službe.

'Nakon tiskovne konferencije Andreja Lugovoja u četvrtak ujutro u Moskvi, sada je više no ikad jasno kako Kremlj stoji iza ubojstva Aleksandra Litvinenka', istaknuo je Berezovski u priopćenju koje je dobila agencija France-Presse. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera Litvinenko: Moskva osudila "propagandistički spektakl" Londona Slika nije dostupna Lugovoj: 'Berezovski i Litvinenko su bili agenti MI-6'

>> Lugovoj: 'Berezovski i Litvinenko su bili agenti MI-6'

'Iz upotrijebljenih riječi i izlaganja Lugovoja jasno je da je riječ
o uputama iz Kremlja', dodao je ruski poslovni čovjek.

Lugovoj čije je izručenje Ujedinjeno Kraljevstvo zatražilo od ruskih vlasti, izjavio je u četvrtak da su britanske tajne službe umiješanje u trovanje Litvinenka koji je 23. studenoga 2006. umro u londonskoj bolnici.

Britanski ministar vanjskih poslova nije htio komentirati izjave Andreja Lugovoja ističući da nije bila riječ o špijunaži, već o 'kriminalnom djelu'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene