Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bez odgoja i kulture

FOTO Za sunčanje izabrala groblje za žrtve u Drugom svjetskom ratu, Muzej objavio fotografiju

Beograđanka se sunča na groblju za žrtve genocida
Beograđanka se sunča na groblju za žrtve genocida Muzej za žrtve genocida/Facebook
Aktualno Galerija Muzej za žrtve genocida Muzej za žrtve genocida Foto: Muzej za žrtve genocida/Screenshot +0 Beograđanka se sunča na groblju za žrtve genocida Galerija 1/2 >>
Mlada djevojka za sunčanje je izabrala groblje oslobodilaca Beograda u Drugom svjetskom ratu. O potpuno bizarnom i degutantnom postupku Beograđanke izvijestio je Muzej žrtava genocida u Beogradu.

Muzej žrtava genocida u Beogradu objavio je fotografiju mlade djevojke koja je za sunčanje izabrala Groblje oslobodilaca Beograda u Drugom svjetskom ratu. 

Muzej je objavio kako se radi o apsolutno sramotnom i nedopustivom ponašanju. 

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti: 

"SUNČANJE NA GROBOVIMA PREDAKA

Zbog nedostatka znanja, prevelike nezainteresiranosti i nedostatka elementarnog odgoja, kao i zbog nedovoljne brige odgovornih na gradskoj i nacionalnoj razini, ovo je mjesto s vremenom pretvoreno u prostor za sportske aktivnosti, rekreaciju, a sada i za sunčanje.

Scena koju su prije nekog vremena zabilježili naše kolege, stručnjaci Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, svjedoči o sramotnom i apsolutno nedopustivom ponašanju jedne naše sugrađanke koja je Groblje oslobodilaca Beograda u Drugom svjetskom ratu izabrala za sunčanje.

Nedostatak edukacije, ali i primjerenih sankcija za takva i slična nekorektna, sramotna i neprihvatljiva ponašanja rezultirao je sve češćim primjerima neprimjerenog ponašanja naših brojnih sugrađana koji skrnave vojne spomenike, grobnice i mrtvačnice iz Drugog svjetskog rata.

Pročitajte i ovo Rafah GRANIČNI PRIJELAZ RAFAH Hoće li im otvoriti vrata spasa? Tisuće ljudi čekaju izbavljenje, humanitarna pomoć je blokirana, evo zašto je Egipat zatvorio taj granični prijelaz

Stoga Muzej žrtava genocida ponovno apelira na odgovorne u lokalnim samoupravama, resornim ministarstvima i državnim odvjetništvima da bez odgode reagiraju na takve postupke i propisno ih sankcioniraju. Također, Muzej poziva ministarstva i tijela lokalne samouprave da osiguraju fizičku i tehničku zaštitu najvažnijih vojnih spomenika iz Drugog svjetskog rata diljem naše zemlje kako bi ih zaštitili od sve većeg broja naših sugrađana koji svojim ponašanjem nanose veliku sramotu cijelom našem društvu.

Istodobno, Muzej će u narednom razdoblju dodatno intenzivirati edukativne programe koji, između ostalog, imaju za cilj prevenciju ovakvih i sličnih sramotnih ponašanja", napisali su u objavi na Facebooku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene