Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srpski mediji tvrde

Zahtjev u BiH za istragu protiv Nikolića i Vučića zbog ratnih zločina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši pripadnik Armije BiH Tuzlak Omer Isović uputio je Tužiteljstvu BiH zahtjev za pokretanje istrage protiv predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i dopredsjednika vlade Aleksandra Vučića zbog 'poticanja na ratni zločin prema nesrpskom stanovništvu u BiH u periodu 1992-1995. godine', izvijestili su beogradski mediji, pozivajući se na sarajevske medije.

Isović je, kako se navodi, od Tužiteljstva BiH zatražio da se ispitaju svi relevantni podaci i svjedoci, pregledaju videomaterijali i natpisi u medijima koji Vučića i Nikolića dovode u izravnu vezu s poticanjem na zločine.

Pročitajte i ovo Obraćanje Aleksandra Vučića - 1 Dan odluke Vučićev SNS proglasio pobjedu na svim razinama izbora u Srbiji: "Kad god vas otpišu, onda se borite još jače" Izbori u Srbiji - 5 Može li Vučić izgubiti Beograd Srbija u nedjelju izlazi na izbore, najveća borba vodi se za prijestolnicu: "Izgubi li glavni grad, to bi ga moglo ozbiljno uzdrmati"

'Predsjedniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju već se sudi u Haagu za ratne zločine koje su počinile paravojne postrojbe koje su bile izravno pod njihovom kontrolom. Vučić i Nikolić su u to vrijeme zajedno sa Šešeljom bili najistaknutiji aktivisti stranke i samim time velika je pretpostavka da su bili uključeni i u određene nečasne stvari', navodi Isović u zahtjevu koji prenose mediji.

Srbija: Spašeni svi zameteni putnici

On je, prema tim navodima, dostavio video zapis u kojem sadašnji predsjednik Srbije dobija orden četničkog vojvode na Romaniji, te snimak na kojem se vidi kako Šešelj i Nikolić obilaze srpske položaje iznad opkoljenog Sarajeva.

Isović je, prema saznanjima sarajevskog portala, Tužiteljstvu dostavio i snimku sa sjednice Skupštine Srbije na kojoj Vučić govori o NATO-vom bombardiranju srpskih položaja prijeteći: 'Ubijte jednog Srbina, mi ćemo ubiti stotinu muslimana.'

Portal klix.ba navodi da je Omer Isović tri puta ranjavani ratni vojni invalid, bivši predsjednik Organizacije ratnih vojnih invalida te predsjednik Inicijativnog odbora za formiranje boračke stranke koja će nositi naziv Boračko-patriotska unija, prenijeli su beogradski mediji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene