Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak iz Castel Gandolfa

Benedikt XVI. se vraća u Vatikan, što će Franjo reći na to?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U četvrtak se u Vatikan vraća papa u miru Benedikt XVI. kako bi se skrasio u jednom samostanu. Obećao je da novom papi Franji neće smetati u vođenju Crkve.

Papa u miru Benedikt XVI. vratit će se u četvrtak u Vatikan gdje će svoju mirovinu provesti u obnovljenom samostanu blizu mjesta s kojega njegov nasljednik Franjo sada vodi Rimokatoličku crkvu, objavio je Vatikan u utorak.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Papa prihvatio Poljski biskup dao ostavku: Bio je nemaran oko slučajeva svećeničkog zlostavljanja djece Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema

>> Papa zaredio deset svećenika, među njima i Hrvata

Benedikt od 28. veljače, kada je postao prvi papa suvremenog doba koji se odrekao papinskog položaja, živi u papinskoj ljetnoj rezidenciji južno od Rima. Tamo je bio dok su trajali radovi na obnovi samostana u Vatikanu gdje se očekuje da će provesti ostatak svog života.

Postojanje jednog pape istovremeno s bivšim nova je situacija u Vatikanu, ali stručnjaci kažu da će to izazvati teškoće samo ako Benedikt bude pokušao utjecati na odluke pape Franje, a što je obećao da neće činiti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene