Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivša pakistanska premijerka Benazir Bhutto, koja je posljednjih dana povela oštru kampanju protiv predsjednika Perveza Musharrafa, ostaje u kućnom pritvoru u Lahoreu i u srijedu, drugi dan zaredom, kazala je policija koja kao razloge pritvora navodi opasnost od atentata.


Bhutto, koja je u ponedjeljak pozvala na ostavku predsjednika
Musharrafa prvi put nakon uvođenja izvanrednog stanja prije 11 dana, zatražila je od drugih stranaka oporbe da mu se zajednički suprotstave, posebice bojkotirajući parlamentarne izbore predviđene prije 9. siječnja ako se oni budu morali održati pod izvanrednim stanjem, kao što je najavio general Musharraf.

Vezani članci Slika nije dostupna Clooney ljubi nećakinju Benazir Bhutto Slika nije dostupna Godišnjica ubojstva Benazir Bhutto

Više od tisuću policajaca još uvijek je u srijedu opkoljavalo kuću u otmjenoj četvrti Lahorea gdje je Bhutto zatvorena od ponedjeljka navečer.

Policija koja ju je željela spriječiti da u utorak prisustvuje
prosvjedu svoje stranke, kao razlog uhidbenog naloga za sedmodnevni kućni pritvor navela je "opasnost od ozbiljnih atentata, posebno usmjerenih protiv nje".