Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IQ od 145

Čudo od djeteta: Ima osam godina, završio je srednju školu i planira odlazak na sveučilište

Laurent Simons s majkom Lydijom i ocem Alexanderom (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Laurent Simons s majkom Lydijom i ocem Alexanderom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Laurent Simons (Foto: Dnevnik.hr) Laurent Simons (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Laurent Simons s majkom Lydijom i ocem Alexanderom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Laurent Simons s majkom Lydijom i ocem Alexanderom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Laurent Simons s majkom Lydijom i ocem Alexanderom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/3 >>
Osmogodišnje belgijsko čudo od djeteta završilo je srednju školu i već planira upis na fakultet. Ima kvocijent inteligencije 145 i prema nekim definicijama spada u genije. Dosadašnjim školskim uspjehom to je i potvrdio.

Laurent Simons rođen je 2009. godine, a već je završio srednju školu. Diplomu je dobio nakon samo dvije godine, umjesto šest koliko traje srednjoškolsko obrazovanje u Belgiji. Od kolega je mlađi desetak godina.

Pročitajte i ovo Nicole de Moor Ljudska prava Tražitelji azila dobili slučaj na sudu: Državnoj tajnici zaplijenjen zamrzivač i aparat za kavu Kokain, ilustracija Obavještena i hrvatska policija U velikoj zapljeni kokaina u Belgiji uhićen i Zagrepčanin: Diplomirani ekonomist uhvaćen s 2,7 tona droge

"Vrlo sam ponosan. Također sam jako sretan što sam završio školu. Ne znam što ću sad. Razmišljat ću o tome sljedeća dva mjeseca", rekao je osmogodišnji Laurent.

Simons ima kvocijent inteligencije 145, a njegovi roditelji uvjereni su da još nije pokazao sve što može.

"On još nije na svom vrhuncu", rekao je Alexander, Laurentov otac. "Jedva čeka raširiti krila na sveučilištu i raditi što želi", dodala je Lydia, Laurentova majka.

No malog Laurenta muče slični problemi kao i brojne znatno starije kolege po završetku srednje škole. Naime, ni on još ne zna čime se točno želi baviti. Ipak, sudeći po dosadašnjim rezultatima, Laurent će briljirati neovisno o području za koje se odluči.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene