Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova američka moda

Bebe bez pelena: Majke ih drže iznad kahlice i izgovaraju 'sss'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 'otkačenijim' njujorškim četvrtima dio roditelja, koji ne žele zagađivati okoliš i žele izbjeći kožne osipe na djeci, počinje odgajati svoje bebe bez korištenja pelena, piše u petak New York Times.

Za žene koje čuvaju djecu u takvim obiteljima to gotovo postaje uvjetom za dobijanje posla, a po gradu se već organiziraju savjetovališta na kojima roditelji razmjenjuju iskustva poput onih kako prepoznati trenutak u kojem bebu treba postaviti iznad 'tute' ili kako tehnički riješiti problem njihova mokrenja na parkingu između dva automobila.

>>Varaždin: Pokrenuli posao s platnenim pelenama!

Mnogima se dopada povratak iskonskim metodama i korištenjem iskustava kultura koje tu metodu koriste jer nikad nisu ni čule za 'pampersice'.

Jedna od majki objašnjava kako je kod svoje četveromjesečne bebe uočila određene grimase ili glasove koje najavljuju 'događaj' pa je sama to pratila svojim "sss". Sada postavi bebu iznad kahlice ili školjke i s tim zvukom unutar 20 sekundi potakne obavljanje nužde kod bebe, ako je ona spremna. Naravno da ima i pogrešaka no ona smatra da je pranje male lokvice na podu lakše nego pranje pelena.

Pobornici metode ipak ne ostavljaju bebe čitavo vrijeme bez pelena - iznimke su noć ili, primjerice, odlasci u trgovine ili restorane.

Pedijatri sumnjaju da su djeca mlađa od godinu dana mogu sama kontrolirati svoje fiziološke potrebe. (Hina)
 
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija policijskog očevida u New Yorku Očevid u tijeku Pronađen leš u gradskom rezervoaru: Stanovnici pozvani da prije uporabe vodu prokuhaju Slika nije dostupna tragedija u zagrebu Stravični zločini koji su potresli Hrvatsku: Slučaj u Mlinovima nije prvi, ovi su roditelji dizali ruku na svoju djecu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene