Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bagdad: U eksploziji kamiona-bombe 61 mrtav i 130 ranjenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šezdeset i jedna osoba je ubijena, a najmanje 130 je ranjeno u eksploziji kamiona-bombe blizu šijitske džamije u središtu Bagdada u najkrvavijem atentatu u posljednja dva mjeseca, priopćili su sigurnosni izvori.

Kamion pun eksploziva bio je parkiran blizu džamije Al-Khallani. Džamija je jako oštećena - srušeno je nekoliko zidova od opeke i betona - a na okolnim zgradama izbijeni su svi prozori. Prekinut je promet na mostu na Tigrisu, koji vodi do četvrti Sinak gdje je izveden atentat. Svjedoci su naveli da su automobilima te četvrti izbijena stakla, a karoserije su im deformirane od siline udara.

Pročitajte i ovo Sportska dvorana na Filipinima u kojoj se dogodila eksplozija tijekom katoličke mise - 1 Na Filipinima Krvavo jutro, napali vjernike na misi: Četiri osobe su poginule u eksploziji, deseci su ranjeni Slika nije dostupna Sadr City Irak: Pet mrtvih, 34 ranjenih u eksploziji bombe u školi

Atentat je bio usmjeren na civile, preciziraju izvori ministarstva
unutrašnjih poslova i obrane.

Taj atentat je izveden nekoliko dana nakon ukidanja potpunog redarstvenog sata uvedenog u Bagdadu nakon uništenja dvaju minareta šijitskog mauzoleja u gradu Samarri u srijedu.

Uništenje kupole tog istog mauzoleja u atentatu u veljači 2006. izazvalo je eksploziju vjerskog nasilja u Iraku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene