Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šezdeset i jedna osoba je ubijena, a najmanje 130 je ranjeno u eksploziji kamiona-bombe blizu šijitske džamije u središtu Bagdada u najkrvavijem atentatu u posljednja dva mjeseca, priopćili su sigurnosni izvori.


Kamion pun eksploziva bio je parkiran blizu džamije Al-Khallani. Džamija je jako oštećena - srušeno je nekoliko zidova od opeke i betona - a na okolnim zgradama izbijeni su svi prozori. Prekinut je promet na mostu na Tigrisu, koji vodi do četvrti Sinak gdje je izveden atentat. Svjedoci su naveli da su automobilima te četvrti izbijena stakla, a karoserije su im deformirane od siline udara.

Vezani članci Eksplozija u bolnici u Bagdadu - 1 VIDEO Eksplozija spremnika s kisikom izazvala požar u COVID bolnici, više od 80 poginulih: ''Ljudi su skakali kroz prozore. Liječnici padali na automobile'' Slika nije dostupna U Bagdadu eksplodirao automobil bomba, najmanje osmero poginulih

Atentat je bio usmjeren na civile, preciziraju izvori ministarstva
unutrašnjih poslova i obrane.

Taj atentat je izveden nekoliko dana nakon ukidanja potpunog redarstvenog sata uvedenog u Bagdadu nakon uništenja dvaju minareta šijitskog mauzoleja u gradu Samarri u srijedu.

Uništenje kupole tog istog mauzoleja u atentatu u veljači 2006. izazvalo je eksploziju vjerskog nasilja u Iraku.