Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stotine iračana mirnim prosvjedom traži novo prebrojavanje glasova s izbora održanih početkom mjeseca.


Stotine Iračana zatražile su na prosvjedu u Bagdadu u petak ponovno prebrojavanje glasova s izbora održanih 7. ožujka. Prosvjedi su počeli samo nekoliko sati prije očekivanog objavljivanja konačnih rezultata.

Vezani članci Joe Biden Biden naredio zračne napade na snage koje podupiru Iran u Iraku i Siriji Eksplozija u bolnici u Bagdadu - 1 VIDEO Eksplozija spremnika s kisikom izazvala požar u COVID bolnici, više od 80 poginulih: ''Ljudi su skakali kroz prozore. Liječnici padali na automobile''

Pristaše koalicije premijera Nurija al-Malikija organizirale su miran prosvjed u središte gradu. Organizatori su izjavili da žele 'zaštititi' svoje glasove da se 'ne izgube'. Al-Maliki je pozvao na ručno prebrojavanje glasova nakon što su djelomični rezultati pokazali da je njegov glavni protivnik Ajad Alavi preuzeo vodstvo.

Koalicija Al-Malikija je priopćila da neće priznati rezultate izbora bez ponovnog prebrojavanja glasova i upozorila je na moguće nemire. Iračko izborno povjerenstvo u više je navrata odbilo zahtjev za ponovnim prebrojavanjem glasova navodeći da je to 'nemoguće i zahtjevalo bi nekoliko mjeseci intenzivnog rada'. Izborno povjerenstvo danas će objaviti konačne rezultate izbora. (Hina)