Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Danas konačni rezultati

Bagdad: Prosvjedi za ručno brojenje glasova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine iračana mirnim prosvjedom traži novo prebrojavanje glasova s izbora održanih početkom mjeseca.

Stotine Iračana zatražile su na prosvjedu u Bagdadu u petak ponovno prebrojavanje glasova s izbora održanih 7. ožujka. Prosvjedi su počeli samo nekoliko sati prije očekivanog objavljivanja konačnih rezultata.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Nećemo oklijevati" Amerikanci izveli zračne udare u Iraku, ubrzo stigla i jasna poruka Američka zračna baza Ain al-Asad Napetosti na Bliskom istoku Više raketa i projektila ispaljeno na američku zračnu bazu u Iraku: Ima ranjenih

Pristaše koalicije premijera Nurija al-Malikija organizirale su miran prosvjed u središte gradu. Organizatori su izjavili da žele 'zaštititi' svoje glasove da se 'ne izgube'. Al-Maliki je pozvao na ručno prebrojavanje glasova nakon što su djelomični rezultati pokazali da je njegov glavni protivnik Ajad Alavi preuzeo vodstvo.

Koalicija Al-Malikija je priopćila da neće priznati rezultate izbora bez ponovnog prebrojavanja glasova i upozorila je na moguće nemire. Iračko izborno povjerenstvo u više je navrata odbilo zahtjev za ponovnim prebrojavanjem glasova navodeći da je to 'nemoguće i zahtjevalo bi nekoliko mjeseci intenzivnog rada'. Izborno povjerenstvo danas će objaviti konačne rezultate izbora. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene