Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Napisao '100 stvari koje morate učiniti prije smrti' i poginuo ne ispunivši ni pola toga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čovjek koji je koautor avanturistučkog putničkog bestselera '100 stvari koje morate učiniti prije smrti' poginuo je u dobi od 47 godina.

Dave Freeman uspio je posjetiti tek manjinu mjesta koja preporučuje u knjizi, uključujući i posjetu voodoo obredima na Haitima te utrku s bikovima u Pamploni u Španjolskoj.

Pročitajte i ovo Drvo palo na muškarca i na mjestu ga ubilo Nije mu bilo spasa Smrt u šumi: Stablo palo na muškarca i na mjestu ga ubilo Pad helikoptera u Norveškoj Tragedija u Norveškoj Tijekom misije potrage i spašavanja srušio se helikopter: Jedna osoba poginula, petero ozlijeđeno

Umro je nakon što je nezgodno pao u svojoj kući, udarivši glavom o pod.

Freeman, inače izvršni urednik u marketinškoj agenciji, napisao je 1999. knjigu sa svojim prijateljem Neilom Teplicom, nakon što je dvojac sakupio popis neobičnih mjesta sa internet stranica koje su posjećivali.

Kontroverzi vodič sugerira isprobavanje noćnog nudističkog surfanja u Australiji te sudjelovanje u natjecanju najjačeg vriska u Sjevernoj Karolini.

Knjiga je vrlo brzo postala bestseler sa mnoštovom kopija koje savjetuju ili nude 100 načina kako nešto učiniti.

Freeman je volio putovati sam, jer je smatrao da na taj način može susresti zanimljive ljude i običi što čudnija mjesta. Jedno od njegovih omiljenih mjesta bio je 'Las Fallas Festival' u Valenciji, gdje bi mnoštvo papirnatih lutki s likovima političara i poznatih eksplodiralo u ponoć stvarajući veličanstveni vatromet.

Tzv. 'ronjenje' na južnom Pacifiku naveo je kao jedno od svojih najbizarnijih iskustava. Stoljećima stara tradicija podsjeća na popularni 'bungee jumping' a radi se zapravo o skakanju s palminog drveta samo s lijanom vezanom za nogu.

Okolnosti Freemanove smrti još uvijek nisu jasne no pretpostavlja se da je pao niz stepenice u svojoj kući te udario glavom u pod.

'To je jako čudno i pomalo jezivo,' rekao je njegov poslovni suradnik i prijatelj Neil Teplica. 'Nije posrijedi srčani udar, a on je tip osobe koja je fizički bila u odličnom stanju. Stoga taj pad zaista ostaje misterija na neki način.'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene