Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Autobus sletio u rijeku, 19 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedamnaest čileanskih vojnika i dva civila poginula su jučer kada je autobus u kojemu su se vozili sletio s mosta u rijeku.

Nesreća se dogodila oko podneva, nedaleko od sela Canete (oko 600 kilometara južno od glavnog čileanskog grada Santiaga), za vrijeme olujnog nevremena.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Slovačkoj užas u Slovačkoj Sofiju, Katu i Luciju pregazio je otac njihove kolegice iz škole: Strašna prometna nesreća šokirala je zemlju Slika nije dostupna Deseci ozlijeđenih U nesreći turističkog autobusa poginule 24 osobe

Autobus je udario u barijeru uz cestu i sunovratio se u rijeku
Tucapel. Televizijska snimka prikazuje autobus okrenut na stranu, gotovo potpuno pod vodom, razbijenih prozorskih stakala. 

Zapovjednik čileanske vojske general Oscar Izurieta izjavio je da su 14 žrtava bili pripadnici vojne muzičke skupine koja je putovala na svečanu obljetnicu u Canetu. Među poginulima je i vozač autobusa.

Nesreću je preživjelo devet vojnika koji su zbrinuti u lokalnim
bolnicama.

Dužnosnici čileanske vlade došli su na mjesto nesreće, gdje je vladin glasnogovornik Ricardo Lagos Weber izrazio "duboku zabrinutost i tugu" zbog nesreće. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene