Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zvjerski napad

Autobombom raznesen ured UN-a u Nigeriji, najmanje 18 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U napadu bombaša samoubojice na zgradu u kojoj je sjedište Ujedinjenih naroda u Abudži, poginulo je najmanje 18 osoba.

Osam je osoba ranjeno, a teže je oštećena zgrada u kojoj su zaposlenici ostali zarobljeni, izvijestila je policija u nigerijskoj prijestolnici.Svjedoci su rekli da se eksplozija dogodila pošto se bombaš automobilom zaletio u glavni ulaz zgrade.

Čelnik policije u nigerijskoj saveznoj prijestolnici Micke Zukumor rekao je na tiskovnoj konferenciji da je dosad potvrđeno kako je najmanje osamnaest osoba izgubilo život. 'Zasad imamo 18 mrtvih i 8 ranjenih', rekao je, dodavši da se nastavlja spašavanje stradalih. 'Bombaš se zaletio u zgradu u osobnom vozilu tipa honda Accord. Poginuo je na mjestu', dodao je Mike Zukumor.

Još nitko nije preuzeo odgovornost za napad, ali je islamistička sekta Boko Haram već prije izvela nekoliko bombaških napada koji nisu bili ovakvih razmjera. U UN-ovu sjedištu u Abduži smješteno je nekoliko agencija te organizacije koje rade u Nigeriji, među njima UNICEF, UN-ov Program za razvoj (UNDP) i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Zgrada je u diplomatskoj četvrti u Abudži, nedaleko od američkog veleposlanstva. (Hina)

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati" Slika nije dostupna Više od 80 ranjenih POKOLJ NA TRŽNICI U trostrukom samoubilačkom napadu na jezeru Čad 27 ubijenih

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene