Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedini način

NE ŽELE NACISTE U DVORIŠTU Austrija će izvlastiti Hitlerovu rodnu kuću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrija kani eksproprirati rodnu kuću Adolfa Hitlera kako bi privela kraju pravnu bitku i onemogućila da kuća postane mjesto okupljanja simpatizera nacizma, priopćilo je austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova.

"Zaključili smo zadnjih godina da je izvlaštenje jedini način kako se zgradom ne bi mogli koristiti (simpatizeri) nacista", rekao je glasnogovornik ministarstva Karl-Heinz Grundboeck.

Pročitajte i ovo Prosvjednici protiv nacista okupljeni ispred rodne kuće Adolfa Hitlera (žuta kuća desno) BORBA S MITOM Preuređuje se rodna kuća Adolfa Hitlera: Cijena radova skočila za 11 milijuna eura Vladimir Putin Mesijanski osjećaji Bivši Putinov savjetnik: "Umislio je da mu Bog daje zadatke. Ići će dalje na zapad"

Ministarstvo proučava pravnu bazu slučaja i zatim će "donijeti nužne mjere".

Kuća u kojoj je Adolf Hitler rođen 20. travnja 1889. u središtu je Braunaua na Innu. Na kamenoj ploči su uklesane riječi: "Za mir, slobodu i demokraciju. Više nikad fašizma: milijuni mrtvih nas opominju".

Velika kuća sa žutim pročeljem prazna je od 2011., kada je vlada počela pravnu bitku s Gerlindom Pommer, vlasnicom zgrade.

Svake godine na Hitlerov rođendan antifašisti prosvjeduju ispred zgrade u Salzburger Vorstadtu br. 15.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene