Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovno suspendirani svećenici

Austrija: Nove sumnje u svećenike optužene za seksualna zlostavljanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samostan na sjeveru Austrije, koji je već bio pod sumnjama u seksualna zlostavljanja, ponovno je suspendirao svoje svećenike zbog novih optužbi, prema internetskoj stranici samostana.

Poglavar samostana u Kremsmuensteru Ambros Ebhart objavio je da je suspendirao dva svećenika s njihovih funkcija. Time je do sada suspendirano pet svećenika u toj institucije zbog sumnje na fizičko i seksualno zlostavljanje osamdesetih godina prošlog stoljeća.Otac Ebhart je također objavio da će jedan od svećenika danas dati iskaz pred nadležnim organima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na suđenju Pet osoba umrlo nakon što je pojelo kajmak koji je u Austriji proizvodio Srbin: Otkriven niz propusta u mljekari Snažan potres koji je pogodio Austriju osjetio se i u Hrvatskoj Usred noći Potres pogodio Austriju, osjetio se i u Hrvatskoj: "Podrhtavanje me probudilo. Nismo znali što se događa"

'Na nesreću često sam reagirao na nerazuman način, bio sam kapriciozan i nisam se kontrolirao. Možda sam ponekad previše pokazivao svoje osjećaje i to na neprikladan način', napisao je u pismu isprike jedan od optuženih svećenika, otac Alfons Mandrofer.

'Ako sam svojim ponašanjem traumatizirao nekoga, onda zbog toga duboko žalim i iz dubine srca molim oprost', dodao je.

Benediktinski samostan u nedjelju je uspostavio krizni stožer kako bi se suočio s brojnim optužbama za seksualno zlostavljanje i objavio da želi rasvijetliti te događaje.

Austriju od 9. ožujka pogađa niz otkrića o seksualnim zlostavljanjima u vjerskim instituacijama. Salzburški nadbiskup Alois Kothgasser zbog toga je zatražio da se preispita celibat. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene