Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Samostan na sjeveru Austrije, koji je već bio pod sumnjama u seksualna zlostavljanja, ponovno je suspendirao svoje svećenike zbog novih optužbi, prema internetskoj stranici samostana.


Poglavar samostana u Kremsmuensteru Ambros Ebhart objavio je da je suspendirao dva svećenika s njihovih funkcija. Time je do sada suspendirano pet svećenika u toj institucije zbog sumnje na fizičko i seksualno zlostavljanje osamdesetih godina prošlog stoljeća.Otac Ebhart je također objavio da će jedan od svećenika danas dati iskaz pred nadležnim organima.

Vezani članci Liječnik gleda kroz mikroskop, ilustracija U Austriji su se pojavili simptomi misteriozne bolesti o kojoj je već izvještavao i Pentagon: Vlasti istražuju slučaj Poplave u Austriji Dramatične snimke bujica stižu iz Austrije, Merkel zatečena onim što je vidjela u svojoj zemlji: "Njemački jezik nema riječi..."

'Na nesreću često sam reagirao na nerazuman način, bio sam kapriciozan i nisam se kontrolirao. Možda sam ponekad previše pokazivao svoje osjećaje i to na neprikladan način', napisao je u pismu isprike jedan od optuženih svećenika, otac Alfons Mandrofer.

'Ako sam svojim ponašanjem traumatizirao nekoga, onda zbog toga duboko žalim i iz dubine srca molim oprost', dodao je.

Benediktinski samostan u nedjelju je uspostavio krizni stožer kako bi se suočio s brojnim optužbama za seksualno zlostavljanje i objavio da želi rasvijetliti te događaje.

Austriju od 9. ožujka pogađa niz otkrića o seksualnim zlostavljanjima u vjerskim instituacijama. Salzburški nadbiskup Alois Kothgasser zbog toga je zatražio da se preispita celibat. (Hina)