Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Australski Federalni sud odbacio je žalbu kojom je osumnjičeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznat i kao 'kapetan Dragan', želio spriječiti svoje izručenje Hrvatskoj, prenose australski mediji.


Federalni sud je svojom odlukom podržao sudsku presudu iz studenoga prošle godine. 'Nije bilo nijednog očitog ... temelja koji bi ukazao na to da je prethodna odluka bila pogrešna', navodi se u presudi Federalnog suda, prenose mediji.

Bivši vođa srpskih paravojnih snaga u Hrvatskoj Vasiljković (56), osumnjičen za ratne zločine nad civilima, od 2006. pokušava pravnim sredstvima spriječiti svoje izručenje. Nakon najnovije odluke Vasiljković ima 28 dana za podnošenje žalbe Vrhovnom sudu.

'Kapetan Dragan' je australski državljanin kojeg je australska policija uhitila u siječnju 2006., na temelju zahtjeva za izručenje koji je podnijela Hrvatska. U to je vrijeme živio u Australiji pod imenom Daniel Snedden. Vasiljković je optužen u Hrvatskoj za ratne zločine počinjene nad zarobljenim pripadnicima HV-a i Hrvatske policije u Kninu i Bruškoj u veljači 1993. godine. (Hina)

Vezani članci Russell Crowe (Foto: Profimedia) Ranč slavnog glumca zahvatili strašni požari, on objavio fotografije s mjesta događaja Dragan Vasiljković na suđenju za ratni zločin (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Novi pokušaj: Kapetan Dragan od suda traži da ga pusti na slobodu!