Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovarao s njim

Australski premijer Abbott: Putin je rekao sve prave stvari, sad treba pokazati da je dobar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australski premijer Tony Abbott izrazio je danas duboku zabrinutost što separatistički proruski pobunjenici nadziru mjesto nesreće oborenog malezijskog zrakoplova u istočnoj Ukrajini, koje više izgleda kao mjesto čišćenja vrta nego kao mjesto forenzičke istrage.

Na letu MH17 između 298 poginulih najmanje 27 njih je iz Austalije. Govoreći na jutarnjoj radijskoj emisiji australski premijer Tony Abbott je rekao da je tijekom noći prvi puta razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o toj katastrofi, zbog užasa u vezi sa zbrinjavanjem ostatka žrtava.

Pročitajte i ovo Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu" Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!"

Razgovor pobunjenika autentičan: Upravo smo srušili zrakoplov! Idemo ga slikati

"Rekao je sve prave stvari, a sada treba biti jednako dobar kao što su njegove riječi, rekao je Abbott na 2GB radio postaji, odbivši komentirati detalje o svojem razgovoru s Putinom.

Australska ministrica vanjskih poslova Julie Bishop, kako prenosi BBC, pozvala je proruske separatiste da tijela žrtava ne koriste kao pijune u njihovu sukobu s ukrajinskim vlastima.

"Na tom mjestu je 298 tijela - njihove obitelji, njihovi najmiliji ih žele kući, sada", rekla je ona. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene