Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Dao ostavku nakon snimke

Australski ministar snimljen kako izlazi iz gay saune

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar u australskom Novom Južnom Walesu je podnio ostavku jer je snimljen kako izlazi iz gay saune. U braku je 33 godine, a svoju je tajnu krio 20 godina

Ministar za ceste i transport u australskom Novom Južnom Walesu mjesecima je bio pod pritiskom zbog propusta u svom portfelju, no ostavku je dao tek kada su na vidjelo izašle tajne iz njegovog privatnog života. David Campell je za privatne svrhe koristio ministarski automobil. Autom, kojeg financiraju građani, ministar se dovezao pred gay striptiz klub u istočnom djelu Sydneya. Snimljen je kako klub, u kojem se nalazi i sauna, napušta, a snimka je emitirana na televiziji. Campell je u braku već 33 godine i ima dvoje djece, a svoju je tajnu krio 20 godina, piše australski ABC news.

Pročitajte i ovo Ilustracija nevrijeme u Sydneyju Udario ih grom: Četiri osobe pronađene bez svijesti, prevezli ih u bolnicu Suđenje zbog ubojstva Tomislava Sablje - 3 Ostaju u istražnom zatvoru Redari optuženi za Sabljino ubojstvo izjasnili se da nisu krivi: Na suđenu pročitani detalji događaja iz kobne noći

'Iako ministri imaju pravo koristiti službene automobile u privatne svrhe, upitno je korištenje po noći u ove svrhe. Smatram da je učinio pravu stvar kada je podnio ostavku', rekla je premijerka Kristina Keneally. Odmah nakon objavljivanja snimki, 56-godišnji Campell se suočio s medijima i rekao: 'Želim naglasiti da moje osobne odluke i izbori nikad nisu utjecali na one političke'.

'Neoprostivo je to što je živio s tajnom, što se pogrešno predstavljao pred ženom, kolegama i zajednicom. No, još je strašnije da ljudi u Australiji i ostatku svijeta smatraju da svoju spolnu orijentaciju moraju kriti', smatra Keneally, koja je pred samo tjedan dana branila zakon o gay pravima. Iako je dao ostavku i povukao se da sve raspravi u miru sa svojom obitelji, o ostavci će još razmisliti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene