Julie Bishop, australska ministrica vanjskih poslova (Foto: AFP)
Julie Bishop, australska ministrica vanjskih poslova (Foto: AFP)

Australska ministrica vanjskih poslova Julie Bishop kritizirala je u nedjelju komentare američkog predsjednika Donalda Trumpa upućene prilikom nedavnog posjeta Parizu supruzi francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, Brigitte.


Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je tijekom službenog posjeta Francuskoj pohvalio prvu damu Brigitte Macron.

"Vi ste u tako dobroj formi", rekao je Trump francuskoj prvoj dami Brigitte Macron, dok je stajala pored njegove žene Melanije.

Tada, okrećući se prema francuskom predsjedniku, Trump je dodao: "Ona je u tako dobroj tjelesnoj formi - divno".

Donald Trump i Brigitte Macron (Foto: AFP)

"Pitam se je li ona mogla isto to reći za njega?", kazala je australska šefica diplomacije za Australsku radioteleviziju, upitana o tome bi li bila polaskana ili uvrijeđena da su takvi komentari upućeni njoj.

"Bila bih zapanjena, mislim. To je stvarno zanimljiv komentar", rekla je sarkastično.

Bishop je odbila dalje komentirati Trumpove pariške opaske, no dodala je komentar vezan uz Trumpovo korištenje društvenih mreža istaknuvši da ona "ne bi objavljivala komentare na Twitter računu".

Zbirka komentara američkog predsjednika Donalda Trumpa o ženama postala je tako u četvrtak bogatija za još jedan biser, izrečen na margini susreta s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom u Parizu.

Komentari su se mogli čuti u video snimci na službenoj internetskoj stranici Emmanuela Macrona na kojoj se vidi Trumpov dolazak u Elizejsku palaču.

Izjave su zadnje u nizu bizarnih javnih komentara koje je Trump izrekao o ženama nakon što je postao predsjednički kandidat. (HINA)