Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljivi detalji

U 5 minuta astronaut otkrio sve o životu u svemiru: Kako idu na wc, kako spavaju imaju li wi-fi...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nekoliko minuta astronaut Reid Wiseman odgovorio je na niz zanimljivih pitanja.

Astronaut Reid Wiseman proveo je 165 dana u svemiru, a u petominutnom video koji je objavila NASA objasnio je kako je to uistinu živjeti na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS).

Pročitajte i ovo Astronaut Jack Fischer izvan ISS-a (Foto: Handout / NASA TV / AFP ) Ispovijest astronauta nakon povratka Nije sve tako bajno kao što izgleda: Evo što se događa s ljudskim tijelom u svemiru Slika nije dostupna IZGRADNJA PET GODINA Rusi imaju novi projekt: Ovo je plan za hotel u svemiru, cijena - prava sitnica

Otkrio je između ostalog kako idu na wc i da vježbaju dva puta dnevno oko 2 i pol sata. Za odlazak na Međunarodnu svemirsku postaju do koje je stigao raketom pripremao se pet godina. Na postaji postoji wifi, ali, kaže Wiseman, nije dobar kao na Zemlji. Kreveta nema, a jezične barijere postoje.

S obitelji se čuo jednom tjedno, a u slobodno vrijeme gledao je kroz prozor. Najviše su mu nedostajali žena i djeca, a u svemir je sa sobom ponio njihove fotografije. Na pitanje gdje bi želio putovati odgovorio je 'Radim za NASU, svi želimo ići na Mars''.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene