Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Antarktika: Brod se sudario s ledenom gromadom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveški putnički brod na Antarktici se sudario s ledenom gromadom pošto je skrenuo s kursa zbog kvara, ali šteta nije velika i nitko od putnika i posade nije ozlijeđen, priopćile su argentinske pomorske vlasti.

Nakon popravka kvara brod pod nazivom Fram vlastitim je pogonom doplovio u čileansku bazu na Antarktici Eduardo Frei, kamo je stigao u subotu, dodaju vlasti.

Pročitajte i ovo Sudar u Buzinu - 2 Kombi oduzeo prednost Opelu Sudar u Buzinu: Hitna prevezla jednu osobu u bolnicu Vožnja u suprotnom smjeru Što mu je bilo? VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: "Pogledajte kako je kamikaza zamalo izazvao sudar!"

Prema pomorskim vlastima u argentinskoj luci Ushuaia, 3.580 km južno od Buenos Airesa, brod je isplovio iz Ushuaije na Božić, s 326 putnika i članova posade (256 putnika i 70 članova posade).

Vlasnik broda Hurtigruten, u Oslu, izvijestio je da se kvar na stroju dogodio u četvrtak navečer, dok argentinske pomorske vlasti kažu da se dogodio u petak navečer, u području Antarktike koje se zove Browns Bluff.

Kako navode pomorske vlasti, Fram je dug 113 metara, a zbog kvara je satima bio "prepušten na milost i nemilost vjetra i valova koji su ga bacili na ledenu gromadu". Brodovlasnik kaže da je brod naletio na
ledenjak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene