Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Norveški putnički brod na Antarktici se sudario s ledenom gromadom pošto je skrenuo s kursa zbog kvara, ali šteta nije velika i nitko od putnika i posade nije ozlijeđen, priopćile su argentinske pomorske vlasti.


Nakon popravka kvara brod pod nazivom Fram vlastitim je pogonom doplovio u čileansku bazu na Antarktici Eduardo Frei, kamo je stigao u subotu, dodaju vlasti.

Vezani članci Sudar kamiona na Podravskoj magistrali Kaos na Podravskoj magistrali: Sudarila se dva kamiona, naletio i automobil Policija / Ilustracija Nova stravična nesreća: Još jedan motociklist stradao u sudaru s teretnim vozilom

Prema pomorskim vlastima u argentinskoj luci Ushuaia, 3.580 km južno od Buenos Airesa, brod je isplovio iz Ushuaije na Božić, s 326 putnika i članova posade (256 putnika i 70 članova posade).

Vlasnik broda Hurtigruten, u Oslu, izvijestio je da se kvar na stroju dogodio u četvrtak navečer, dok argentinske pomorske vlasti kažu da se dogodio u petak navečer, u području Antarktike koje se zove Browns Bluff.

Kako navode pomorske vlasti, Fram je dug 113 metara, a zbog kvara je satima bio "prepušten na milost i nemilost vjetra i valova koji su ga bacili na ledenu gromadu". Brodovlasnik kaže da je brod naletio na
ledenjak.