Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

Hrvatska veleposlanica iz Kijeva o strašnim napadima: "Dogodilo se ono što su mnogi očekivali"

Aktualno Galerija Anica Djamić, veleposlanica u Ukrajini Anica Djamić, veleposlanica u Ukrajini Foto: DNEVNIK.hr Stype: Napadi u Ukrajini - 3 Stype: Napadi u Ukrajini - 3 Foto: DNEVNIK.hr Stype: Napadi u Ukrajini - 2 Stype: Napadi u Ukrajini - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Stype: Napadi u Ukrajini - 1 Galerija 1/4 >>
Rusi su u novom valu raketiranja gađali ključnu infrastrukturu diljem Ukrajine. Stradalo je 10 ukrajinskih regija. Pogođeni su brojni ciljevi uključujući Kijev, crnomorsku luku Odesu, Harkiv, kao i mnogi drugi gradovi na potezu od Lavova, Ivano-Frankovska, Žitomira, Vinice i Rivne na zapadu do Dnjipra i Poltave u središnjoj Ukrajini.

U velikom valu ruskih napada ispaljeno je više od 80 projektila. Prvi put su u istom napadu korišteni različiti tipovi. Među njima je bilo i šest Kinžala, hipersoničnih raketnih sustava koje ukrajinske snage nemaju mogućnost oboriti.

Kinžal je ruska hipersonična aerobalistička raketa s nuklearnim mogućnostima. Ima domet više od 2000 kilometara, brzinu od 12 Macha i sposobnost izvođenja manevara izbjegavanja u svakoj fazi leta.

Iz Kijeva, koji je također bio na meti ruskih projektila - javila se za Dnevnik Nove TV hrvatska veleposlanica u Ukrajini Anica Djamić.

Pročitajte i ovo Borci protiv Putina objavili poruku VIDEO Borci protiv Putina naoružani do zuba snimili video na ruskom teritoriju? Obratili se radnicima tvornice oružja

"Ukrajina je u noći sa srijede na četvrtak bila izložena sveobuhvatnom napadu. Dogodilo se ono što su mnogi očekivali da će se dogoditi 24. veljače ove godine, na samu godišnjicu početka sveobuhvatnog napada.

Pročitajte i ovo Ivica Mandić, vojni analitičar Gost Dnevnika Nove TV Vojni analitičar o krvavoj bitki za Bahmut: "Ukrajinci su Crvenu armiju natjerali da iskrvari, igra se igra koja je u vojsci poznata"

Prema Ukrajini je poletjelo više od 80 projektila - protuzračna obrana je bila efikasna i uništila većinu njih. Rezultat širom Ukrajine jest da je više poginulih, uništena su elektroenergetska postrojenja, koja su bila glavna meta napada, ali interventne snage rade da se uklone kvarovi. Više od 40 posto građana Kijeva bilo je bez grijanja, vode ima, opskroba ostalim energantima je bila zadovoljavajuća. Što se tiče Hrvata ovdje - svi su dobro i vjerujemo da će u idućim danima biti bolja vremena", zaključila je Djamić. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene