Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što nam Europa znači?

Merkel kaže da je Brexit upozorenje za EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluka Velike Britanije da iziđe iz Europske unije upozorenje je za ostatak Unije, koja mora naučiti kako brže donositi odluke umjesto da mijenja svoje temeljne ugovore, kazala je u petak njemačka kancelarka Angela Merkel.

"Ovo je upozorenje svima nama da ponovno razmislimo: Što nam Europa znači? Što Europa mora promijeniti da bi bila uspješna u očima ljudi?", kazala je Merkel u govoru na skupu CDU-a u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji.

Pročitajte i ovo Gužva na St. Pancrasu posljedica Brexita Gradonačelnik upozorio: "Nove kontrole Europske unije izazvat će kaos!" Slika nije dostupna "Ispod očekivanja" Europski čelnici sasuli drvlje i kamenje na ponudu Therese May o razdruživanju s EU

Dodala je da Europa mora odlučiti na što bi se trebala usredotočiti i u čemu može imati manju ulogu, kao i naučiti da brže donosi odluke.

"Ne smijemo stalno govoriti o novim ugovorima nego o djelima", kazala je.

Francuski predsjednički kandidat Nicolas Sarkozy rekao je ovaj tjedan da bi mogao uvjeriti Veliku Britaniju da se predomisli i ostane u EU-u kada bi se dogovorio novi europski ugovor koji bi joj bio prihvatljiviji, ako pobijedi na predsjedničkim izborima iduće godine.

Francuska i Njemačka ogradile su se od tog prijedloga. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene