Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U posljednja tri dana

Amnesty: U Libiji ubijeno najmanje 46 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesty International objavila je kako su sigurnosne snage u Libiji tijekom posljednja tri dana ubile najmanje 46 ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Potkopavanje provedbe pravde' AI zabrinut zbog glorificiranja 'Oluje' i premijerkine počasti generalima Slika nije dostupna Poruka iz Britanije 'Zapadni Balkan danas otvara novo poglavlje'

Amnesty u priopćenju navodi da su njezini izvori iz bolnice al-Jala u Bengaziju javili o 28 mrtvih i više od 110 ranjenih u prosvjedima u četvrtak u tome gradu te još o najmanje troje mrtvih u petak.

>> Libijski egzilanti tvrde da je Al Bajda 'u rukama naroda'

>> Prosvjedi u Libiji: Mediji bliski Gadafiju javljaju o 27 poginulih

Lokalni aktivisti za ljudska prava izvješćuju također da je najmanje 15 poginulih tijekom prosvjeda u obližnjem gradu Al Bajda, navela je glasnogovornica Amnestyja.

'Alarmantan porast broja poginulih i izvješća o ozljedama žrtava snažno upućuju na to da je sigurnosnim snagama dopuštena upotreba smrtonosnog oružja protiv nenaoružanih prosvjednika koji traže političke promjene', kazao je direktor ove organizacije za Bliski istok i sjevernu Afriku Malcolm Smart.

'Libijske vlasti moraju trenutačno zauzdati svoje sigurnosne snage. Oni koji su odgovorni za nedopušteno ubijanje i prekoračenje uporabe sile - i izvršitelji i njihovi nalogodavci - moraju biti identificirani i dovedeni pred lice pravde', kazao je u priopćenju Smart.

Organizacija za zaštitu ljudskih prava navodi da su po izvješćima iz bolnice al-Jala u Bengaziju najčešće ozljede izazvane metkom u glavu, vrat ili prsa. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene