Američki zrakoplov F-16 (Foto: AFP)
Američki zrakoplov F-16 (Foto: AFP)

Vojni zrakoplov srušio se nešto nakon 15 sati na zapadu Njemačke, potvrdila je policija.


U utorak iza 15 sati na zapadu Njemačku srušio se vojni zrakoplov, priopćila je policija. Pilot se uspio spasiti iskakanjem iz zrakoplova i prevezen je u bolnicu. Avion se srušio na nenaseljeni dio, a policija je odmah blokirala to područje.

Vezani članci Delegacija zapela na putovanju (Foto: AFP) Njemački ministar "zapeo" u Indoneziji zbog bizarnog incidenta u avionu Aleksandar Vučić (Foto: AFP) Vučić se požalio izraelskom premijeru zbog obljetnice Oluje: "Srbija je uvrijeđena"

Njemačke zračne snage potvrdile su da je riječ o američkom zrakoplovu F-16, piše RT. Da se srušio vojni zrakoplov SAD-a potvrdio je i glasnogovornik policije u Trieru, ne navodeći o kojem je točno zrakoplovu riječ, prenosi Bild.

Zrakoplov je pao u još nepoznatim okolnostima blizu američke vojne baze Rammstein. Bio je na trenažnom letu, preciziralo je američko veleposlanstvo u Njemačkoj. Pilot se katapultirao na vrijeme i primljen je u bolnicu zbog lakših ozljeda, navodi veleposlanstvo koje je dodalo da nije bilo žrtava na tlu. (V.P./Hina)