Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Američki veleposlanik u BiH oštro upozorava Dodika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki veleposlanik u BiH Charles English je upozorio predsjednika Vlade Republike Srpske da prestane izazivati međunarodnu zajednicu i prekine s destruktivnim ponašanjem koje dovodi u pitanje stabilnost BiH.

U intervjuu lokalnim medijima u BiH veleposlanik English je kazao da je vlada njegove zemlje spremna "brzo i snažno" reagirati ukoliko Dodik ignorira to upozorenje.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

"Naš je interes sigurnost i stabilnost ove zemlje i spremni smo ju braniti. Ako se nastavi ići putem sukoba, reakcija SAD-a bit će brza i snažna", kazao je američki veleposlanik.

Komentirajući najavu da bi Narodna skupština Republike Srpske 29. listopada mogla donijeti i formalnu odluku da srpski predstavnici u tijelima vlasti BiH napuste dužnosti koje sada obnašaju, English je kazao da bi takav postupak bio smatran "nepotrebnom provokacijom".

Još jednom je istaknuo da su mjere kojima je visoki predstavnik Miroslav Lajčak izmijenio način odlučivanja u Vijeću ministara BiH u interesu svih koji u toj zemlji žive jer pridonose njenom funkcioniranju i većoj stabilnosti.

Veleposlanik English je dodao da međunarodna zajednica neće dopustiti nikakve prijetnje teritorijalnom integritetu BiH, bez obzira dolaze li oni iz zemlje ili iz inozemstva. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene