Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napao četiri zastupnice

Trumpa optužili za rasističke komentare u Zastupničkom domu, leđa mu okrenulo i četvero republikanaca

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Donji dom američkog Kongresa glasao je u utorak kako bi osudio "rasističke komentare" američkog predsjednika, što je optužba od koje se on branio dok je i dalje žestoko napadao četiri demokratske zastupnice, pripadnice manjina.

Zastupnički dom u kojemu demokrati imaju većinu "oštro osuđuje rasističke komentare predsjednika Donalda Trumpa koji su ozakonili i povećali strah i mržnju prema novim Amerikancima i pripadnicima drugih rasa", piše u tekstu za koji su glasala i četiri republikanska zastupnika.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Donald Trump Opet će se kandidirati Bijela kuća traži od republikanaca da osude Trumpove izjave: "Zakleli su se braniti Ustav..."

Trump je za vikend napisao na Twitteru da se četiri kongresnice, od kojih su tri rođene u SAD-u, trebaju "vratiti u uništena i kriminalom opustošena mjesta iz kojih su došle".

U ponedjeljak im je uputio poruku: "Ako ne volite našu zemlju i niste sretne ovdje, slobodno otiđite", a u utorak je napisao da te objave "NISU rasističke".

 

"U meni nema ni trunke rasizma! Takozvano glasanje je demokratska prijevara. Republikanci ne smiju pokazati 'slabost' i upasti u njihovu stupicu", napisao je američki predsjednik.

U svojim prvim objavama na Twitteru Trump nije imenovao kongresnice, no izdvojio ih je u obraćanju u Bijeloj kući u ponedjeljak.

To su Alexandria Ocasio-Cortez iz New Yorka, Ilhan Omar iz Minnesote, Ayanna Pressley Iz Massachusettsa i Rashida Tlaib iz Michigana.

Čini se da je Trump s obzirom na predsjedničke izbore u studenom 2020. odlučniji no ikad da mobilizira svoje biračko tijelo – koje u velikoj većini čine bijelci – i učini sve kako bi unio podjele među svoje političke protivnike. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene