Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visoke mjere sigurnosti

Američki potpredsjednik Mike Pence stigao u Crnu Goru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki potpredsjednik Mike Pence doputovao je u utorak popodne u Crnu Goru, u sklopu turneje po prozapadnim zemljama koje se nalaze u središtu borbe za premoć između NATO-a i Rusije.

Američki potpredsjednik Mike Pence, najviši je američki dužnosnik koji posjećuje Crnu Goru u više od stotinu godina odkad su dvije države uspostavile diplomatske odnose.

Pročitajte i ovo Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja" Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni

Uz najviše državne i vojne počasti i na velikoj vrućini od 40 stupnjeva, na podgoričkoj zračnoj luci “Golubovci” dočekao ga je crnogorski premijer Duško Marković.

Marković će u srijedu u Podgorici biti domaćin sastanka čelnika država Američko-jadranske povelje (A5) - Hrvatske, BiH, Albanije, Makedonije i Crne Gore. Na sumitu će sudjelovati i premijeri država promatrača Srbije, Kosova i Slovenije

Hrvatsko izaslanstvo predvodit će premijer Andrej Plenković.

Dolazak američkog potpredsjednika u crnogorskoj vladi i u medijima najavljen je kao izvanredan politički događaj.

Pence stiže nedugo nakon što je Crna Gora u lipnju postala članica NATO-a i u vrijeme jako pogoršanih odnosa s Rusijom.

Američki potpredsjednik objasnio da je cilj njegove turneje tijekom koje je ranije posjetio Estoniju i Gruziju podrška američkim saveznicima u NATO-u.

Boravak drugog čovjeka SAD-a prate visoke mjere sigurnosti koje uz domaće službe provode Amerikanci i agencije iz regije. Nebo iznad Crne Gore je nekoliko sati zatvoreno za zračni promet, a blokiran je i veliki dio Podgorice. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene