Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kada ćemo umrijeti?

STROJ BUDUĆNOSTI 'Ako ovo računalo kaže da ćete umrijeti - počnite moliti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako stroj kaže da imate još 30 dana života, vrlo vjerojatno se nećete probuditi na isti dan sljedećeg mjeseca.

Američki liječnici su dizajnirali napredni računalni sustav, super kompjuter koji može s gotovo 100 postotnom sigurnošću predvidjeti vašu budućnost.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Hrabar potez Uznemirujuće: Pogledajte heroja koji je napadaču iz Sydneyja hrabro stao na put kako bi zaštitio ženu s djecom

Medicinski centar 'Beth Israel Deaconess' u upotrebu je pustio stroj koji povezuje njihove pacjente, a vjeruje se da stroj predviđa razvoj njihove bolesti bolje nego bilo koji liječnik, piše Mirror.

 REVOLUCIONARNO OTKRIĆE Izumili računalo koje manipulira fizičkom materijom

Napredno računalo služi kao baza podataka u kojoj su medicinski podaci više od 250.000 ljudi kao i njihove bolesti zabilježene posljednjih 30 godina. Računalo povezuje sve njihove podatke, a zatim izbacuje moguće scenarije, razvoj bolesti kao i vrijeme koje će oboljela osoba provesti na ovom svijetu.

Računalo daje brze dijagnoze, brže i točnije od bilo kojeg liječnika, smatraju američki liječnici. Ovaj brzi način dijagnosticiranja bolesti omogućuje i dovodi do bržeg liječenja, omogućuje spašavanje više života ali i predviđa trenutak nastupanja smrti.

'Naš cilj nije zamijeniti kliničko liječenje, a napredno, inteligentno računalo pridonosi bržoj dijagnozi koja potom dovodi do bržeg liječenja', rekao je dr. Steve Hornig.

Računalo skuplja podatke o stanju pacijenta svake tri minute, mjeri sve od razine kisika do krvnog tlaka, a podatke šalje doktorima koji mogu na taj način pratiti stanje pacijenta.

'Kada računalo kaže 'ne', vrijeme je da počnete moliti', kazao je dr. Horng te dodao kako računalo može predvidjeti, sa 96% sigurnosti, kada će pacijent umrjeti.

'Ako računalo kaže da ćete umrjeti, vjerojatno će se to dogoditi unutar 30 dana', rekao je dr Horng.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene