Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rastuća prijetnja

Američki dužnosnici: Sjeverna Koreja može raketirati većinu SAD-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnoviji test interkontinentalne balističke rakete (ICBM) u Sjevernoj Koreji pokazuje da je Pjongjang sada u stanju doseći većinu kontinentalnih područja SAD-a, priopćili su u ponedjeljak američki dužnosnici.

Procjena koju su dužnosnici Reutersu iznijeli pod uvjetom anonimnosti istaknula je rastuću prijetnju koju predstavljaju sjevernokorejski nuklearni i raketni programi i mogla bi biti dodati pritisak na administraciju predsjednika Donalda Trumpa da odgovori.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ključna za planiranje Duboko pod zemljom: Američka vojna baza skrivena na Aljasci zadnja je linija obrane od Sjeverne Koreje Slika nije dostupna Priopćila MDA Amerikanci uspješno ispitali sustav za obranu od balističkih projektila

Sjeverna Koreja u subotu je priopćila kako je provela još jedan uspješan test ICBM-a koji je dokazao svoju sposobnost da udari na američko kopno.

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un nadzirao je ponoćno puštanje rakete u petak navečer i nazvao ga "strogim upozorenjem" Sjedinjenim Američkim Državama da nisu sigurne od uništavanja ako bi pokušale napasti, priopćila je državna novinska agencija KCNA.

Međutim, dvojica američkih obavještajnih dužnosnika, govoreći pod uvjetom anonimnosti, izjavili su u ponedjeljak da Kim želi razviti nuklearnu sposobnu ICBM-a kako bi spriječio bilo kakav napad na svoju zemlju i stekao međunarodni legitimitet, a ne zbog napada na Sjedinjene Države ili njezine saveznike, za koji zna da bi bio suicidalan.

Pentagon je odbio komentirati američku procjenu raketnog napada, iako je priznao da je najnoviji test predstavio najduži probni let bilo koje sjeverno-korejske rakete. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene