Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Američka vojska ubila pet civila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki vojnici ubili su pet iračkih civila, uključujući i dijete, u dva odvojena sukoba u posljednja dva dana, priopćila je američka vojska.

U ponedjeljak, američki su vojnici u lovu na borce Al'Qaide u Baijiu, 180 kilometara sjeverno od Bagdada, otvorili vatru na vozilo koje se velikom brzinom kretalo prema cestovnoj blokadi. Dva muškarca u vozilu nisu se obazirala na upozorenja da se zaustave pa su vojnici zapucali na vozilo.

Pročitajte i ovo Gaza Strava u Gazi Kod bolnice u Gazi kopa se ogromna grobnica, još uvijek nema plana za spašavanje beba Slika nije dostupna Afganistan: Ubijeno 76 civila, američka vojska provodi istragu

U njemu je poslije pronađeno i mrtvo dijete. Dvojica muškaraca, kako se uspostavilo, bili su civili i nisu bili naoružani.

Do sličnog je incidenta došlo i u Bagdadu, kada su američki vojnici otvorili vatru na autobus jer se nije zaustavljao. U tom je incidentu živote izgubilo dvoje civila.

U Baqubi je u utorak u samoubilačkom napadu na policijsku postaju poginulo najmanje šest osoba.

Osim bombaša samoubojice, među poginulima su trojica policajaca i dvije žene. Baquba, udaljena 60 kilometara sjeverno od Bagdada, uporište je sunitskih pobunjenika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene