Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Velika tvrtka za internetsku kupovinu Amazon otvorit će više od 100.000 radnih mjesta u Sjedinjenim Državama u času dok Donald Trump poziva multinacionalne kompanije da pojačaju djelatnost na američkom tlu.


Ovom spektakularnom informacijom koju je otkrila u četvrtak, tvrtka Jeffa Bezosa pridružuje se popisu poduzeća koja su najavila ulaganja u SAD-u nakon pobjede Donalda Trumpa (Ford, Fiat Chrysler, Carrier ...), od kojih su poneka odustala od plana preseljenja u Meksiko.

Vezani članci Slika nije dostupna Prilika za posao: Otvoreno 30 radnih mjesta, iskustvo nije uvjet Slika nije dostupna OTVARAJU SE TISUĆE NOVIH RADNIH MJESTA Doznajte gdje ima najviše poslova i koja zanimanja se traže?

"U idućih osamnaest mjeseci kanimo proširiti tvrtku za 100.000 'Amazonaca'", komentirao je Bezos koji je tijekom kampanje bio žestoki protivnik novog predsjednika.

Američka supertvrtka koja planira organizirati isporuku proizvoda pomoću bespilotnih letjelica i koja je svojim virtualnim pomagačem Alexia učinila prve korake u umjetnoj inteligenciji, tako će znatno pojačati radnu snagu.

Amazon, osnovan 1994., ima danas 180.000 zaposlenika u SAD-u i, navodi njegova mrežna stranica, "više od 300.000" u svijetu.

Tvrtka u priopćenju ističe da će nova radna mjesta diljem SAD-a biti na puno radno vrijeme, s "punim" zdravstvenim osiguranjem i otvorena za "sve tipove" kvalifikacija: od inženjera preko skladištara do programera. (Hina)