Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raste im broj

Protiv zastrašujućih napada borit će se dronovima i sonarima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ove je godine u Australiji zabilježen 31 napad morskog psa. Dva su bila sa smrtnim posljedicama.

Australska pokrajina Novi Južni Wales koristit će se bespilotnim letjelicama, sonarima i drugom opremom za nadzor kako bi spriječila napade morskih pasa na kupače, objavili su lokalni dužnosnici.

Od početka prosinca, kad počinje sezona kupanja, vlasti će novom tehnologijom pratiti kretanje morskih pasa u blizini plaža duž 2000 km obale Novog južnog Walesa. Ove je godine u Australiji zabilježen ukupno 31 napad morskih pasa, od kojih dva sa smrtnim posljedicama.

Pročitajte i ovo Napad morskog psa More puno krvi VIDEO Stravičan napad velike bijele psine: Silovito krenuo prema roniocima, a onda se dogodilo nešto potpuno neočekivano Ilustracija Ugrizao ga za nogu Morski pas napao 11-godišnjaka: Ronio nekoliko metara od obale, a onda se iza njega stvorila morska zvijer

Dronovi s opremom za detektiranje morskih pasa će od početka sezone kupanja letjeti iznad plaža u Sydneyu i iznad drugih popularnih turističkih destinacija, a sonarna oprema testirat će se na pet plaža.

ČUDESAN BIJEG Centimetri su ga dijelili od ralja smrti

Kad sonar detektira morskog psa nedaleko od plaže, poslat će signal putem satelita spasilačkim službama, koje će u realnom vremenu obavijestiti javnost o opasnosti. Plan će isto tako uključiti pojačane helikopterske patrole iznad plaža.

Ministar u pokrajinskoj vladi Niall Blair kazao je da je plan odgovor na zahtjeve zabrinute javnosti nakon povećanog broja napada morskih pasa ove godine. "Želimo napraviti sve što možemo kako bi kupači i surferi bili sigurni u našim vodama ... ne zaboravimo ipak da je ocean dom morskih pasa", rekao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene