Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Beogradu

Vučić primio izvještaj EU-a o reformama pa se potužio zbog Hrvatske: "Neću ulaziti u to jer ne želim da gospodinu Giuffreu bude neugodno"

Aleksandar Vučić sastao se u srijedu poslijepodne s predstavnikom EU-a u Srbiji Emanuelom Giuffreom koji mu je i službeno predao izvješće Europske komisije o Srbiji za ovu godinu.

Emanuel Giuffre je između stalog, rekao da je zabilježen napredak u području pravosuđa, ali i dodao da nije bilo napretka po pitanju slobode medija.

"U drugim sektorima nije bilo napretka, štoviše, bilo je nazadovanja po pitanju usklađenosti vanjske politike", istaknuo je te dodao da je to povezano s neuvođenjem sankcija Rusiji.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić istaknuo je kako je u velikoj mjeri suglasan s onim što je navedeno u izvještaju, kao i da su nazadovali samo u segmentu vanjske politike.

"Što da radimo kada svaki dan izlaze s rezolucijama i deklaracijama samo protiv Ruske Federacije. Mi ni za jednu od tih deklaracija nismo glasali. Rekao sam da ćemo s velikom odgovornosti uzeti njihove prijedloge, stavove i mišljenja i naravno da je taj politički dio obojio cijeli izvještaj. Jedino nazadovanje je zabilježeno u odnosu prema sankcijama i Ruskoj Federaciji, u vanjskoj politici", prenosi N1 Vučićevu izjavu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Krizna vremena Vučić oštro o Hrvatskoj i novim potezima: "Ne sjedim na dva stolca, nesretnici jedni. Tko ste vi da odlučujete što ćemo mi raditi? Stvarno mislite da sam ja glup?"

Pročitajte i ovo Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić Nakon summita u Pragu Vučić se opet obrušio na hrvatske medije: "Kukaju i plaču što je netko spomenuo ustaše, a oni napišu 'Führer u pampersu', 'Hitler'..."

"Za mene je važna i analiza da Srbija gradi dobrosusjedske odnose sa svima, osim što su odnosi s Hrvatskom zategnuti, ali ne želim ulaziti u to jer ne želim gospodina Giuffrea dovoditi u neugodnu poziciju jer je Hrvatska članica Europske unije", komentirao je Vučić.

Dodao je i da je pristanak Srbije da se pregovori oko kosovskog pitanja presele u Europsku uniju bila loša odluka.

"Sada možemo sv. Petru žaliti se zbog toga. Oni Kosovo smatraju nezavisnom državom ili bi nas vodili prema tome da Kosovo bude nezavisna država", zaključio je srpski predsjednik.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene