Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aleksandar Vučić

PRIHVAĆA PLENKOVIĆEVU ISPRIKU "Za svaku sam vrstu razgovora u ime Srbije i vlade"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski premijer Aleksandar Vučić ocijenio je u ponedjeljak da u Hrvatskoj "postoje događaji kojima Srbija ne može biti zadovoljna" i poručio da prihvaća ispriku hrvatskoga kolege Andreja Plenkovića zbog table s ustaškim pozdravom u Jasenovcu te je spreman rješavati probleme dijalogom i bezuvjetno.

"Pažljivo sam pratio intervju Plenkovića, dva puta sam ga pročitao i zapisao sve što je zanimljivo, ali ne bih ništa komentirao. Za svaku sam vrstu razgovora u ime Srbije i vlade, bez ikakvih uvjeta", rekao je Vučić danas novinarima.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Donio odluku Vučić imenovao mandatara za sastav nove vlade Aleksandar Vučić Javno obraćanmje Vučić: "Plaćamo visoku cijenu, ne svojom krivnjom''

"Važno je da razgovaramo. Važno da se stvari rješavaju dijalogom. Ja sam za svaku vrstu razgovora bez ikakvih uvjeta. Može li to donijeti rezultate - pitanje je, jer su nam pogledi različiti", odgovorio je Vučić na pitanje da prokomentira aferu čokoladica iz Srbije koje je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović poklonila djeci ratnih veterana u Dubrovniku, a zatim se ispričala javnosti.

Vučić i rekao i da je čuo u intervju hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da voli čokoladu i ne obraća pozornost na tko gdje je proizvedena.

"Inače, nisam Plenkoviću osobno zamjerio zbog ploče. Nije ju on postavio, ali postoje događaji u Hrvatskoj za koje prosto ne možete da kažete da ste njima zadovoljni, niti im se možete radovati", rekao jeVučić.

Premijer Andrej Plenković u nedjelju se ispričao svima koje vrijeđa postavljanje ploče u Jasenovcu na kojoj je uklesan ustaški pozdrav "Za dom spremni", ali je rekao i da je ta ploča podignuta poginulim hrvatskim braniteljima i da je riječ o pitanju na koje se ne može tako jednostavno odgovoriti. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene