Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Albanci su za sutra najavili mirne prosvjede u Skopju protiv 'montiranih procesa u kojima su Albanci nevine žrtve'.


Albanski portal Portalb tu je inicijativu promovirao putem Facebooka, tražeći da 'država prekine sa slučajevima u kojima su Albanci nevine žrtve', prenosi Blic.

Vezani članci Milan Bandić u Gradskoj skupštini Rasprava o njima u ponedjeljak: Većina prihvatila 86 amandmana Bandića i HDZ-a na GUP Policija na prosvjednike u Ateni baca suzavac (Foto: AFP) Izgredi na prosvjedima u Ateni, tridesetak ozlijeđenih

Pozvali su građane Makedonije da izađu na mirne prosvjede u znak podrške radikalnim islamistima optuženim za nedavno ubojstvo pet Makedonaca kod Smiljkovskog jezera.

Prosvjed bi, prema najavi, trebalo započeti kod Jahja pašine džamije, odmah nakon molitve, a sudionici će se zaputiti prema Sudu u Skolju.

>> Za ubojstva na Smiljkovskom jezeru osumnjičeno pet osoba

Jahja pašina džamija prije nekoliko mjeseci se spominjala kao jedan od tri vjerska objekta nad kojim Islamska vjerska zajednica godinama nema kontrolu. Prosvjed nije najavljen policiji.

Podsjetimo, u akciji 'Monstrum' uhićeno je 20 osoba. Pet je optuženih za terorizam u slučaju ubojstva kod Skoplja, dvojica su u bijegu i za njima traga Interpol.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.