Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad ocijenio je u razgovoru, koji je u utorak objavila mreža France 2, da 'francuski narod zaslužuje bolje čelnike od sadašnjih', odgovarajući na slične izjave koje je potkraj kolovoza dao predsjednik Nicolas Sarkozy o Iranu.


Novinaru koji ga je pitao da komentira Sarkozyjeve izjave Ahmadinedžad je odgovorio: 'Taj gospodin Sarkozy se upleće u unutarnje stvari naše zemlje. I ja sam slična mišljenja. Mislim da francuski narod zaslužuje boje čelnike od sadašnjih.' Podsjetimo, 31. kolovoza Sarkozy je izjavio u Berlinu: 'Htio bih reći koliko se divimo hrabrosti iranskog naroda. Želim opet naglasiti da zaslužuje bolje čelnike od sadašnjih.'

Vezani članci Slika nije dostupna Iran će održati predsjedničke izbore u lipnju 2013. Slika nije dostupna Ljubi 17 godina starijeg!

Prijetnje o zaoštravanju sankcija u svezi s nuklearnim programom, optužbe za upletanje, sve su to pitanja koja još više opterećuju ionako napete veze Pariza i Teherana. Ti se prijepori uklapaju u kontekst sukoba Teherana i Zapada zbog nuklearnog programa. (Hina)