Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč pojačanjima

Afganistan: U pet dana poginuo 21 NATO-ov vojnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri američka vojnika smrtno su stradala u utorak u eksploziji bombe ručne izrade u Afganistanu, čime se broj američkih vojnika ubijenih u pet dana popeo na 21, objavio je NATO.

Četiri muškarca ubijena su na istoku Afganistana, istaknuo je glasnogovornik ISAF-a. U ponedjeljak je osam vojnika ISAF-a, među kojima sedam Amerikanaca, poginulo od mina ručne izrade. Ukupan broj ubijenih vojnika NATO-a popeo se na 22, od čega je 21 Amerikanac, što pokazuje da islamistički borci nanose sve više gubitaka međunarodnim snagama.

Pročitajte i ovo Vojnici, ilustracija Važnost suradnje Sabor potvrdio sudjelovanje hrvatske vojske u više misija NATO-a i EU Slika nije dostupna Gubici saveznika Afganistan: U jednom danu ubijena desetorica NATO-ovih vojnika

Više od dvije trećine od približno 141.000 vojnika međunarodnih snaga u Afganistanu dolazi iz SAD-a. Ove je godine u Afganistanu poginulo ukupno 480 vojnika međunarodnih snaga, među kojima 315 Amerikanaca. Mine ručne izrade podmetnute uz ceste najčešće su oružje talibana i od njih je poginuo najveći broj ISAF-ovih vojnika.

Unatoč nedavnim pojačanjima koja je poslao Washington, pobuna talibana i drugih islamističkih skupina u protekle tri godine nije oslabila i proširila se na cijelu zemlju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene