Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šest osoba, među kojima veći broj djece, izgubilo je život, a dvanaest je ranjeno, među kojima četvero Talijana, u Paghmanu, zapadno od Kabula, danas, u napadu bombaša samoubojice koji je došao pješice.


Meta napada bile su NATO-ove međunarodne snage za pomoć sigurnosti u Afganistanu (ISAF), izjavio je glasnogovornik ministarstva Zalmai Bashary.

Vezani članci Ante Bjažević Ogorčeni ravnatelj nakon novog napada na socijalne radnike: ''Nova Gradiška, Ivanić-Grad, Kaštel. Tko je sljedeći?'' Napad u Kabulu (Foto: AFP) - 7 Bombaš samoubojica raznio se ispred centra za registraciju birača, poginulo 48 osoba

Svjedoci su izjavili da se napad dogodio u 8.00 sati po mjesnom vremenu u Paghmanu, 25 km od Kabula, prema kojemu su sve ceste zatvorene za promet.

"Šest osoba je ubijeno, među kojima troje ili četvero djece, osmero Afganistanaca je ranjeno, kao i četvorica talijanskih inženjera, u napadu samoubojice koji je aktivirao eksploziv na sebi" u tom gradu u kojemu talijanski inženjeri rade na izgradnji mosta, rekao je glasnogovornik, dodajući da "ne može reći jesu li ranjeni Talijani civili ili pripadnici ISAF-a".

Glasnogovornik ISAF-a rekao je samo da je pokrenuta istraga i da će ubrzo objaviti priopćenje.

Ove godine u Afganistanu je izvedeno više od 130 samoubilačkih napada.