Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki, britanski i afganistanski vojnici počeli su veliku ofenzivu protiv talibana u pokrajini Helmand, javljaju agencije pozivajući se na iskaze svjedoka.


Operacija, koja za cilj ima protjerivanje talibana iz njihovog glavnog uporišta u gradu Mardžahu, bila je unaprijed najavljena, kako bi se upozorilo stanovništvo. 'Cilj ove operacije je jasan i ne treba ga skrivati...Cilj je, među ostalim pokazati da afganistanska vlada može uspostaviti vlast gdje god i kad god hoće', rekao je ranije glasnogovornik NATO-a James Appathurai.

'Uspjeh ove operacije neće biti u vojnom pomaku, bit će u tjednima i mjesecima koji dolaze, kada narod Helmanda osjeti dobrobiti sigurnosti, bolje vlasti i gospodarskih mogućnosti', dodao je Appathurai. U ofenzivu je uključeno oko 4.500 savezničkih i 1.500 afganistanskih vojnika. (Hina)

Vezani članci Branko Bačić, predsjednik Klub zastupnika HDZ-a u Saboru Bačić nakon Predsjedništva HDZ-a izašao pred medije, odgovorio zašto nema šefa: "Sigurno ćete ga to moći pitati" Zoran Milanović Dayton ubačen u deklaraciju samita NATO-a, Milanović: "Nisam zaprijetio. Nakon šest dana ignoriranja naše molbe, riješeno je u pola minute"