Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako ste sumnjali

Hoće li ovo zaustaviti teorije zavjere? Znanstvenici dokazali, Adolf Hitler ubio se 1945.

Adolf Hitler (Foto: AFP)
Adolf Hitler (Foto: AFP) Foto: Afp
Skupina znanstvenika odlučila je stati na kraj tvrdnjama o tome kako je Hitler pobjegao u Južnu Ameriku. Dokazali su da je mrtav, i to još od 1945. godine, kada je počinio samoubojstvo u svom bunkeru.

Njegova smrt intrigira znastvenike već 70 godina, a sada je, prema pisanju Independenta, skupina francuskih znanstvenika dobila priliku analizirati ostatake njegove čeljusti koja se godinama skrivala u arhivu ruske tajne službe.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić istraživanje - 4 U Dnevniku Nove TV Treći dio velikog predizbornog istraživanja: Pogledajte rezultate za tri velike izborne jedinice Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje

Njihova analiza utvrdila je da su Rusi govorili istinu. Adolf Hitler se ubio u svom bunkeru 1945. godine, a potom su ga SS-ovi vojnici spalili. No ostatke su pronašli sovjetski vojnici koji su ih odnijeli u Rusiju. 

Glavni istraživač, profesor Philippe Charlier izjavio je da su usporedili tu čeljust s Hitlerovim dentalnim podacima i prepoznali ga prema lažnim zubima.

Naime, iako je imao svega 56 godina, Hitler je imao samo pet zuba, ostalo su sve bili umjetni. Stanje čeljusti na kojoj su pronađeni plavi tragovi poklapa se s tradicionalnom teorijom da se Hitler otrovao cijanidom. 

Analizirali su i ovih pet pravih zuba i nisu pronašli nikakve tragove mesa, što se također poklapa jer je Hitler, iako poznati krvnik, bio vegetarijanac. 

No hoće li ovi rezultati zaustaviti teorije zavjere? Vjerojatno neće, ali su zasigurno pobudili interes znastvenika za daljnjim istraživanjem čeljusti. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene