Adolf Hitler (Foto: AFP)
Adolf Hitler (Foto: AFP) Foto: Afp

Skupina znanstvenika odlučila je stati na kraj tvrdnjama o tome kako je Hitler pobjegao u Južnu Ameriku. Dokazali su da je mrtav, i to još od 1945. godine, kada je počinio samoubojstvo u svom bunkeru.


Njegova smrt intrigira znastvenike već 70 godina, a sada je, prema pisanju Independenta, skupina francuskih znanstvenika dobila priliku analizirati ostatake njegove čeljusti koja se godinama skrivala u arhivu ruske tajne službe.

Vezani članci Adolf Hitler (Foto: AFP) Procurila pisma o Hitlerovom liječenju: "Ako je nešto loše, apsolutno to moram znati" Švicarske Alpe, ilustracija (Foto: AFP) Klimatske promjene u Alpama vide se iz svemira: ''Razmjeri promjene su ogromni''

Njihova analiza utvrdila je da su Rusi govorili istinu. Adolf Hitler se ubio u svom bunkeru 1945. godine, a potom su ga SS-ovi vojnici spalili. No ostatke su pronašli sovjetski vojnici koji su ih odnijeli u Rusiju. 

Glavni istraživač, profesor Philippe Charlier izjavio je da su usporedili tu čeljust s Hitlerovim dentalnim podacima i prepoznali ga prema lažnim zubima.

Naime, iako je imao svega 56 godina, Hitler je imao samo pet zuba, ostalo su sve bili umjetni. Stanje čeljusti na kojoj su pronađeni plavi tragovi poklapa se s tradicionalnom teorijom da se Hitler otrovao cijanidom. 

Analizirali su i ovih pet pravih zuba i nisu pronašli nikakve tragove mesa, što se također poklapa jer je Hitler, iako poznati krvnik, bio vegetarijanac. 

No hoće li ovi rezultati zaustaviti teorije zavjere? Vjerojatno neće, ali su zasigurno pobudili interes znastvenika za daljnjim istraživanjem čeljusti. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju