Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Među ubijenima su prevladavali djeca, žene i starci.


Jemenski čelnik u progonstvu Ali Salem al-Baid rekao je u petak da su 62 civila ubijena u napadima koji su se dogodili u četvrtak na području Abiane, na jugu Jemena, a bili su usmjereni prema vježbalištu Al Qaede, prema vlastima. 'Izbrojeno je 62 mrtvih', među kojima 47 žena i djece, rekao je on osuđujući 'pokolj, koji je ratni zločin i zločin protiv čovječanstva'.

Ministarstvo obrane priopćilo je u četvrtak da su snage sigurnosti ubile najmanje 28 pripadnika Al Qaede i zarobile 17 u istodobnim akcijama koje su spriječile samoubilačke napade protiv stranih interesa. Najvažnija ofenziva bila je usmjerena prema vježbalištu Al Qaede u području Abiane.

Vezani članci Ante Bjažević Ogorčeni ravnatelj nakon novog napada na socijalne radnike: ''Nova Gradiška, Ivanić-Grad, Kaštel. Tko je sljedeći?'' Napad na beskućnika Tinejdžeri se iživljavali na beskućniku u Podsusedu: "Bilo ih je sedam. Pokušao sam se obraniti, ali bilo ih je previše"

Lokalni dužnosnici izjavili su u četvrtak da je u zračnim napadima pogreškom pogođeno susjedno selo u kojem su poginuli civili. U području Abiane, koje je dio bivšega Južnog Jemena, posljednjih se godina razmještaju islamistički borci, a među njima su i veterani Afganistana koji izmiču nadzoru sigurnosnih snaga. (Hina)