Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tursko Visoko vijeće za audiovizualni sektor (RTUK) kaznilo je s 50.000 turskih lira (24.100 eura) televizijsku postaju koja je prikazala crtić u kojemu kapetan Haddock, jedan od glavnih likova crtanog filma o Tintinu, puši lulu, pišu turska glasila.


RTUK je svoju odluku o kažnjavanju privatne televizije TV8, objavljenu na njegovoj internetskoj stranici, obrazložio činjenicom da zakon zabranjuje objavljivanje scena u kojima ljudi puše. Kapetan Haddock i drugi likovi u adaptaciji Hergeova crtića za televiziju prekršili su tu zakonsku odredbu, ocijenilo je Visoko vijeće. Član tog tijela koje nadgleda odgovaraju li objavljene emisije zakonskim odredbama, usprotivio se kazni zbog Haddocka, rekavši da su djeca kadra razlikovati stvarne od fiktivnih likova, dodaje list Hurriyet Daily News. Zakon koji je lani stupio na snagu zabranjuje pušenje na svim javnim mjestima u Turskoj, pa i u barovima i restoranima. U Turskoj, koja je deseti proizvođač duhana u svijetu, gotovo trećina odraslih puši, po službenim statistikama. (Hina)

Vezani članci Barbara Prpić (Foto: ZKM) Tko se krije iza glasa pastirice iz "Priče o igračkama 4"? Ponosna mama i novopečena ljubiteljica Disneya Priča o igračkama 4 (Foto: Profimedia) Na kino platna vratili su se junaci omiljenog Pixarovog crtića: Što ovog puta očekuje Woodyja i Buzza?