Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POKROVITELJ SPAR

Proveli djetinjstvo u prirodi i stvorili proizvod u kojem su glavne zvijezde ljekovite domaće biljke

Bratić i sestrična Andrej i Senna predstavljaju se proizvodima kojima se natječu u ovogodišnjem projektu Startaj Hrvatska. U formi pitalice ili-ili tvorci prirodnih krema za ruke morali su odabrati između dvaju odgovora na ne tako jednostavna osobna pitanja.

Senna Ušić Jogunica i Andrej Azenić dolaze iz iste obitelji i slično su odrastali. Kako kažu, proveli su djetinjstvo u prirodi, a za te predivne uspomene najviše je zaslužan njihov djed.

Doslovno okruženi biljkama imali su ne tako svakidašnje iskustvo koje im je danas neprocjenjivo na njihovu poslovnom putu. Djed je još prije 40 godina počeo proizvoditi kremu za ruke s nevenom i gavezom, a unuke je naučio sve što je znao o autohtonom biljnom svijetu Hrvatske.

Nakon djedove smrti Andrej je nastavio djedov posao s ciljem da ga unaprijedi. Senna se dodatno povezala s tom idejom i zajedničkim radom usavršili su svoje proizvode. Spoj tradicije i modernog tržišta rezultirao je kremama za ruke koje koži vraćaju prirodnu mekoću i elastičnost.

Startaj Hrvatska 2023: Predstavljanje kandidata_Azena Startaj Hrvatska 2023: Predstavljanje kandidata_Azena (Foto: Nova Studio)

U kremama je 98 posto prirodnih sastojaka, a prirodnost koju njeguju u svojim proizvodima primijenili su i na ambalažu. Njihovi proizvodi pakirani su u praktičnu tubu koja je napravljena od 100 posto šećerne trske i koja se može u potpunosti reciklirati.

Ovakvim pristupom proizvodnji ambalaže smanjuje se emisija CO2 i negativan utjecaj na okoliš, što pridonosi očuvanju prirode.

"Naše kreme za ruke napravljene su znanjem i kvalitetom iz dugogodišnje obiteljske tradicije izrade biljne kozmetike i prirodnih dodataka. Inspiraciju za našu prirodnu i ručno rađenu kozmetiku nalazimo u hrvatskim biljkama te njihovim blagodatima", rekla je Senna Ušić Jogunica.

Startaj Hrvatska 2023: Predstavljanje kandidata_Azena Startaj Hrvatska 2023: Predstavljanje kandidata_Azena (Foto: Nova Studio)

U projektu Startaj Hrvatska Senna i Andrej dobivaju savjete i dobronamjerne kritike koje će njihovu brendu omogućiti poslovni rast. U svoje proizvode ulažu mnogo ljubavii truda, a vjeruje kako će to prepoznati i gledatelji te kupci. Nadaju se i da će u narednih godinu dana njihovi proizvodi biti na redovnim policama INTERSPAR-a i SPAR-a.

Kako je točno izgledao njihov poduzetnički put, pogledajte u emisiji Startaj Hrvatska u nedjelju, 29. listopada 2023., na Novoj TV.

Emisija Startaj Hrvatska prati osam poduzetničkih priča i osam odličnih proizvoda koje je Nova TV zajedno sa SPAR Hrvatska odabrala među stotinama prijava pristiglih na projekt Startaj Hrvatska. Samo jedan proizvod postat će Hrvatski HIT-proizvod 2023. godine te zauzeti posebno mjesto na policama svih INTERSPAR i SPAR trgovina diljem Hrvatske.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom SPAR po najvišim profesionalnim standardima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene