Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Završni dan ankete za najbolju atletičarku, Vlašić i dalje vodi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas u ponoć završava glasovanje u anketi za najbolju svjetsku atletičarku, a i dalje vodi svjetska prvakinja u skoku u vis, 23-godišnja Blanka Vlašić.

Iza nje je po broju glasova Etiopljanka Meseret Defar, koja je ove godine osvojila zlatnu medalju u utrci na 5.000 metara na SP u Osaki, te je postavila svjetski dvoranski rekord na 3000 m.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Ipsos kutije - 3 Agencija Ipsos Vrijedno istraživanje na dan izbora: "Prilazit ćemo otprilike svakom četvrtom biraču"

Anketa je počela 15. listopada, a u glasovanju mogu sudjelovati svi koji imaju pristup internetu. Oni mogu svoj glas dati na internetskoj stranici Međunarodne atletske federacije (www.iaaf.org).

Ti glasovi pribrojit će se glasovima članica IAAF-a, a potom će specijalni žiri odabrati tri kandidatkinje u uži izbor. Proglašenje najboljeg svjetskog atletičara i atletičarke bit održano u Monaku 25. studenoga.

Blanka je nedavno kazala da ne bi bila žalosna ako ne bude
proglašena najboljom atletičarkom svijeta, ali je dodala da bi
voljela da bude prva po broju glasova ljubitelja atletike širom
svijeta. 

>> Glasujte za Blanku

Hrvatska rekorderka je nedavno na Malti primila nagradu za najbolju atletičarku Europe.

Uz Blanku Vlašić i Meseret Defar, na listi kandidatkinja za najbolju svjetsku atletičarku u 2007. nalaze se Allyson Felix (SAD), Jelena Isinbajeva (Rus), Maryam Yusuf Jamal (Bahrein), Janeth Jepkosgei (Ken), Lornah Kiplagat (Niz), Carolina Kluft (Šve), Tatjana Lebedeva (RUS), Sanya Richards (SAD) i Valerie Vili (N. Zeland).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene