Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Wigan otpustio Hutchingsa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Engleski premijerligaš Wigan raskinuo je ugovornu obvezu s menadžerom Chrisom Hutchingsom.

Hutchings je bio samo 6 mjeseci za kormilom Wigana i za to je vrijeme vodio momčad na 12 prvenstvenih utakmica. U subotu je Wigan pred svojim navijačima izgubio susret s londonskim Chelseajem (0:2), što mu je bio šsti uzastopni poraz pa je na ljestvici među trojicom posljednjih premijerligaša sa samo 8 osvojenih bodova.

"Odluku o raskidu ugovora s Hutchingsom nisam lako donio, ali sam svjestan da sam u interesu kluba morao donijeti radikalnu odluku kako bih zaustavio klizanje momčadi prema ispadanju iz Premier lige" - izjavio je tim povodom Dave Whelan, predsjednik lancarshirskog kluba, dodavši: "Svu svoju energiju sad ću uložiti u izbor pravog čovjeka, koji će zaustaviti rezultatsku krizu momčadi i odvesti je u sigurne vode. 

U svibnju ove godine, kad sam prvi put lansirao krilaticu 'o
pravom čovjeku za kormilom Wigana u našoj novoj eri' mislio sam da sam ga našao u Hutchingsu, ali on nije ispunio moja očekivanja."

Dok Whelan ne nađe 'pravog čovjeka' momčad će voditi dosadašnji Hutchingsov asistent Frank Barlow, koji se sada i doslovce našao u koži svog bivšeg šefa, jer Hutchings je bio asistent Paulu Jewellu, koji je maknut s mjesta menadžera Wigana, dan nakon što je prošle sezone njegova momčad sačuvala premijerligaški status u posljednjm kolu natjecanja.

Na početku ove sezone malo tko se od navijača Wigana mogao nadati da će Hutchings tako kratko biti menadžer njihovog kluba, jer je Wigan sjajno startao u prvenstvu osvojivši 7 bodova u prva 4 kola (pobijedio je Middlesbrough i Sunderland te remizirao s West Hamom).

Hutchings je četvrti trener Premijerligaša koji je smijenjen od
početka ove sezone, a prije njega posao su izgubili Sammy Lee (Bolton), Martin Jol (Tottenham) i Jose Mourinho (Chelsea).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene