Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Amerika s nestrpljenjem očekuje početak večerašnjeg 42. Super Bowla. Najveći sportski spektakl prema procjenama će pratiti otprilike milijardu gledatelja, a cijene ulaznica na crno kreću se između 2.500 i 19.000 kuna. Na stadionu u Phoenixu, značajne uloge imat će i ljudi hrvatskih korijena.


Među glavnim akterima bit će trener New England Patriotsa Bill Belinić, inače najtrofejniji NFL trener današnjice. Večerašnji Super Bowl biti će mu četvrti u posljednjih 7 godina. Njemu nasuprot, u dresu New York Giantsa naći će se 196 cm visok i 120 kg težak David Diehl, hrvatsko-njemačkih korijena. 

Vezani članci Shakira Ovakav se nastup ne pamti: Cijeli svijet priča o Kolumbijki koja je trbušnim plesom sve ostavila bez teksta! Jennifer Lopez Pogledajte ovaj vatreni nastup latino dive zbog kojeg nitko ne može vjerovati da joj je 50 godina!

Finale Super Bowla najgledaniji je televizijski događaj u SAD-u. Ovogodišnji finale moglo bi pratiti milijardu ljudi. Zanimanje je veće nego ikada zbog nevjerojatnog skora od 18-0 Belinićeve momčadi, koja - ako dođe do naslova - ulazi u povijest. 

Super Bowl je postao i najveći događaj za oglašivače. Za pola minute treba izdvojiti nevjerojatnih 2, 7 milijuna dolara, a velike se kompanije natječu tko će snimiti zanimljiviju reklamu. Tvrtka Sunsilk platila je Madonni 10 milijuna dolara za korištenje njezine pjesme 'Ray of light' i istoimenog video spota u reklami koja će se premijerno prikazati na večerašnjem finalu. 

Svake se godine milijuni isplaćuju i glazbenim zvijezdama koje zabavljaju gledatelje. Svi se još sjećaju nastupa Janet Jackson i Justina Timberlakea koji se pretvorio u seks-skandal. 

Ove će godine mnoštvo zabavljati reperi 50 Cent, Snoop Dog i P. Diddy, a kao voditeljica će se pojaviti i Paris Hilton. Finale Super Bowla uživo će pratiti i američki predsjednik George Bush.