Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen glavni tajnik Crvene zvezde, Piksi idući?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je danas uhitila glavnog tajnika najpoznatijeg srbijanskog kluba Zorana Damjanovića, a zbog navodne utaje više milijuna eura prilikom prodaje Zvezdinih nogometaša uz posredovanje kriminalaca u zatvor bi mogao i predsjednik kluba Dragan Stojković Piksi.

Draganu Stojkoviću i Zoranu Damjanoviću prijete višegodišnje zatvorske kazne ukoliko tužiteljstvo dokaže navode policije da su njih dvojica umiješani u sumnjive transfere. Predsjednik i glavni tajnik osumnjičeni su za pronevjeru više milijuna eura od transfera u posljednje dvije sezone. 

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Policija uzima dokumente iz tvrtke Drava International - 2 Pokrenuta istraga Nova akcija EPPO-a: Troje uhićeno zbog prijevara s poticajima i krivotvorenja

Stojković i Damjanović su navodno, u dogovoru s ljudima iz srpskog podzemlja dijelili novac od prodaje igrača, među kojima i transferi Vladimira Stojkovića u Nantes, Boška Jankovića u Mallorcu i Aleksandra Lukovića u Udinese. njih trojica su, prema objavljenim informacijama, prodani za ukupno 8,5 milijuna eura. 

Prema podacima do kojih je došla "Politika", Dragan Stojković je u suradnji s Damjanovićem potpisao čak 15 sumnjivih ugovora. 

>> Video: Navijači pretukli policajca

Beogradski tisak je ovih dana objavio više napisa o mogućim neregularnostima u sklapanju ugovora o transferima nogometaša Crvene zvezde, kao i o drugim nelegalnim poslovima. Klub je jučer potvrdio kako nadležna tjela obavljaju "redovitu kontrolu poslovanja Crvene zvezde" i "podržao sve akcije u okviru istrage o navodnoj umješanosti kluba i njegovih čelnika u bilo kakave nelegalne poslove".

"Politika" je jučer na naslovnici objavila kako srpska policija provjerava informacije o povezanosti uprave Crvene zvezde i navijačkih i kriminalnih skupina, a "Blic" danas piše da se provjere transfera igrača u inozemne klubove obavljaju još i u Vojvodini, te FSS-u, a ispituju se i ugovori o sponzorstvu. 

Pored sumnjivih transfera, njih se dvojica još sumnjiče i za bespravno izdavanje u zakup zemljišta koje je u vlasništvu kluba.

Kako neslužbeno navodi B92 Damjanović je uhićen zbog nedavnog incidenta na Marakani, kada su navijači Crvene zvezde poznati kao "delije" pretukli jednog pripadnika žandarmerije i nanjeli mu teške tjelesne ozljede. Prema nepotvrđenim informacijama agencije Bata policija je istoga dana privela na informativni razgovor ravnatelja stadiona Marakana Miodraga Ćorovića i Novicu Mijuškovića, povjerenikom za sigurnost kluba.

Policija je Damjanovića uhitila ispred prostorija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) u strogom centru Beograda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene