Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je danas uhitila glavnog tajnika najpoznatijeg srbijanskog kluba Zorana Damjanovića, a zbog navodne utaje više milijuna eura prilikom prodaje Zvezdinih nogometaša uz posredovanje kriminalaca u zatvor bi mogao i predsjednik kluba Dragan Stojković Piksi.


Draganu Stojkoviću i Zoranu Damjanoviću prijete višegodišnje zatvorske kazne ukoliko tužiteljstvo dokaže navode policije da su njih dvojica umiješani u sumnjive transfere. Predsjednik i glavni tajnik osumnjičeni su za pronevjeru više milijuna eura od transfera u posljednje dvije sezone. 

Vezani članci Zgrada DORH-a Tendenciozno i promašeno: DORH kaže da uhićenja u Zagrebu nisu tempirana nakon Bandićeve smrti Split: 12 uhićenih još na ispitivanju - 1 MUP objavio za što terete 12 uhićenih u Splitu, mještani ogorčeni: "Samo ugrabi, uzmi sebi, a za druge koga briga"

Stojković i Damjanović su navodno, u dogovoru s ljudima iz srpskog podzemlja dijelili novac od prodaje igrača, među kojima i transferi Vladimira Stojkovića u Nantes, Boška Jankovića u Mallorcu i Aleksandra Lukovića u Udinese. njih trojica su, prema objavljenim informacijama, prodani za ukupno 8,5 milijuna eura. 

Prema podacima do kojih je došla "Politika", Dragan Stojković je u suradnji s Damjanovićem potpisao čak 15 sumnjivih ugovora. 

>> Video: Navijači pretukli policajca

Beogradski tisak je ovih dana objavio više napisa o mogućim neregularnostima u sklapanju ugovora o transferima nogometaša Crvene zvezde, kao i o drugim nelegalnim poslovima. Klub je jučer potvrdio kako nadležna tjela obavljaju "redovitu kontrolu poslovanja Crvene zvezde" i "podržao sve akcije u okviru istrage o navodnoj umješanosti kluba i njegovih čelnika u bilo kakave nelegalne poslove".

"Politika" je jučer na naslovnici objavila kako srpska policija provjerava informacije o povezanosti uprave Crvene zvezde i navijačkih i kriminalnih skupina, a "Blic" danas piše da se provjere transfera igrača u inozemne klubove obavljaju još i u Vojvodini, te FSS-u, a ispituju se i ugovori o sponzorstvu. 

Pored sumnjivih transfera, njih se dvojica još sumnjiče i za bespravno izdavanje u zakup zemljišta koje je u vlasništvu kluba.

Kako neslužbeno navodi B92 Damjanović je uhićen zbog nedavnog incidenta na Marakani, kada su navijači Crvene zvezde poznati kao "delije" pretukli jednog pripadnika žandarmerije i nanjeli mu teške tjelesne ozljede. Prema nepotvrđenim informacijama agencije Bata policija je istoga dana privela na informativni razgovor ravnatelja stadiona Marakana Miodraga Ćorovića i Novicu Mijuškovića, povjerenikom za sigurnost kluba.

Policija je Damjanovića uhitila ispred prostorija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) u strogom centru Beograda.