Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Delegacija Europske nogometne federacije stigla je u Split u inspekciju hrvatsko-mađarske kandidature za domaćinstvo EP 2012. Član Uefine delegacije Giorgio Marchetti rekao je da će njihovo izvješće Izvršnom odboru Uefe biti pozitivno.


U Gradskom poglavarstvu delegacija je nazočila projekciji filma o rekonstrukciji stadiona Poljud i drugim planovima za obnovu grada do 2012. Potom su obišli stadion Hajduka, gdje im je projektant objekta iznio viđenje rekonstrukcije stadiona.

Vezani članci Navijači Svako ima svoju omiljenu navijačku himnu, no pojavili su se i novi hitovi koji podižu atmosferu Jelena Pavičić Vukičević Jelena Pavičić Vukičević predala potpise: "Ovi vrijedni ljudi jamče sigurnost i stabilnost svih zagrebačkih projekata“

Član Uefine delegacije Giorgio Marchetti novinarima je izjavio da je Split vrlo lijep grad, te da su vrlo zadovoljni onim što su vidjeli. "Prezentacija u Poglavarstvu, vezana za planove obnove, bila je izuzetno uvjerljiva i uspješna", kazao je Marchetti.

Na upit kakve su šanse da Hrvatska i Mađarska dobiju organizaciju EP 2012., diplomatski je kazao da na takvo pitanje sada ne može dati odgovor. No, dodao je da će u svakom slučaju njihovo izvješće Izvršnom odboru Uefe biti pozitivno, jer su zadovoljni svime što su do sada vidjeli u Hrvatskoj. 

Nakon obilaska hotela Lav, Uefina inspekcija je krenula za Rijeku. U nepuna tri dana obići će potencijalne gradove domaćine  -  Zagreb, Rijeku, Split i Osijek, a nakon toga će svoj rad nastaviti u Mađarskoj.

Odluku o organizatoru kontinentalnog prvenstva Europska nogometna UEFA će donijeti 8. prosinca, a kandidati su Italija, te zajednički Ukrajina i Poljska, te Mađarska i Hrvatska.