Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ten Cate pomoćni trener u Chelseaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački je Dinamo eliminacijom Ajaxa iz daljnjeg natjecanja za Kup UEFA-e učinio uslugu londonskom Chelseaju.

U klubu sa Stamford Bridgea u zadnjih su mjesec dana zabilježene velike turbulencije. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozivao na fizioterapiju Nogometni trener godinama silovao tinejdžere: Dovodio ih u stan i napastovao na stolu za masažu Slika nije dostupna Kuba: Prebjegao i pomoćni trener

Najprije je vlasnik Chelseaja, ruski tajkun Roman Abramovič, otkazao ugovor portugalskom treneru Joseu Mourinhu iako je ovaj pomogao londonskom klubu da poslije 50-godišnje apstinencije osvoji prvi naslov prvaka Engleske, da bi na njegovo mjesto postavio dotadašnjeg tehničkog direktora Chelseaja, Avrama Granta, negdašnjeg izraelskog izbornika, koji je kao i on židovske vjere.

Sada je, pak, Abramovič doveo novom treneru 'pojačanje' u liku Nizozemca Henka ten Catea, donedavnog trenera amsterdamskog Ajaxa, koji je imenovan Grantovim asistentom.

Očigledno, Ten Cate nije mogao ostati za kormilo Ajaxa poslije poraza od Dinama, jer bio izložen ogromnim pritiscima medija i navijača u domovini, koji su tražili njegovu ostavku.

Ipak, Ten Cate je u toj neslavnoj epizodi u svojoj trenerskoj karijeri imao i malo sreće, jer je dobio dobro plaćeno mjesto u jakom engleskom prvoligašu, mjesto koje mu u budućnosti može biti odskočna daska za preuzimanje vođenja momčadi nekog drugog jakog kluba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene